Selecteer een pagina

Ingrediënten (4 pers.)

Gevulde pistolets

  • 2 volkoren pistolets
  • 4 eieren
  • Uitgebakken bacon
  • Belegen kaas

Pannenkoekjes met banaan

  • Ontbijtspek
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 200 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 1 rode peper
  • 3 bosuien
  • Hüttenkäse
  • Volle melk
  • Zonnebloemolie
  • Schenkstroop
  • Zout en peper

Griekse yoghurt met voorjaarsfruit

  • Griekse yoghurt
  • Aardbeien
  • Bosbessen 
  • Limoen
  • Volkoren granen (bv Allbran)
  •  

Deze 3 brunch recepten zijn echt superlekker, gevarieerd en bovendien snel te maken. Ideaal voor een paasbrunch of een luie zondagmorgen waarbij je eens extra wilt uitpakken en je partner wilt verrassen met een overheerlijk en bijzonder ontbijt.

Gevulde pistolets met ei

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij 2 pistolets doormidden. Pluk een beetje brood uit de binnenkant van de pistolets zodat er een soort schuitjes ontstaan. (Het broodkruim kun je eventueel bewaren, drogen en paneermeel van maken). Leg de schuitjes in een overschaal en breek in elk schuitje een ei. Doe er een stuk uitgebakken bacon bij en rasp er kaas boven. Bestrooi met zout en peper.

Zet de ovenschaal met de broodjes 10 minuten in de warme oven. Na 10 minuten is het ei gestold zoals een zachtgekookt ei. Als je het ei wat harder wilt hebben, zet je de broodjes nog eens 5 minuten in de oven terug. Bestrooi de broodjes na bereiding met fijngehakte bieslook.

Pannenkoekjes met banaan en bacon

Bak in een koekenpan 8 plakjes ontbijtspek krokant en houd apart. Snij 2 bananen in de lengte in plakken en bak deze plakken in het overgebleven bakvet van de spek. Bak de banaan mooi bruin, haal uit de pan en houd apart.

Doe 200 gr. zelfrijzend bakmeel in een kom. Snij 3 bosuien en een rode peper in ringen. Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper voor een minder scherpe smaak. Voeg de bosui en rode peper toe aan het bakmeel. Breek 2 eieren en voeg toe aan het bakmeel en doe er 200 gram hüttenkäse bij. Roer met een garde door elkaar. Voeg een scheut melk toe en roer tot je een dik beslag overhoudt. Het moet zo dik worden dat het beslag aan je garde blijft hangen, maar er ook weer makkelijk vanaf valt. Als het beslag te dik is, voeg je nog wat melk toe. Roer er wat zout en peper door.

Verhit in dezelfde pan een klein beetje zonnebloemolie en doe per pannenkoekje 2 eetlepels van het beslag in de pan.  In een grote koekenpan kun je op die manier 3 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten gaar en bruin.

Leg 1 pannenkoekje op een bord en doe er een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met schenkstroop. Leg het volgende pannenkoekje erop en leg er wederom een stuk gebakken banaan en een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Besprenkel met schenkstroop.

Glaasjes met Griekse yoghurt en voorjaarsfruit

Snij per glas 3 aardbeien in plakjes en leg op de bodem van het glas. Voeg achtereenvolgens 2 el. griekse yoghurt toe, 2 el. volkoren ontbijtgranen, 2 el. griekse yoghurt en tot slot een handje bosbessen. Garneer met de rasp van een limoen.

Serveren

Serveer de 3 brunch gerechten op 1 bord. Zet het glaasje met griekse yoghurt naast het pannenkoekje en leg het gevulde broodje erbij.

Als dat geen goede morgen is? …



Deel dit: