Selecteer een pagina

Indonesische meeneemmaaltijd in een pot

Indonesische meeneemmaaltijd in een pot. Low Carb, Powerfood.

Ingrediënten (1 pers.)

      • Pindakaas
      • Sojasaus
      • Honing
      • Sesamolie
      • Sambal
      • Limoen
      • Courgette
      • Peen Juliette
      • Taugé
      • Pinda’s
      • Gebakken uitjes

Voor alle mensen met een drukke baan, bijvoorbeeld in de zorg of in andere sectoren is hier het volgende idee voor een supersnelle, supergezonde en superlekkere meeneemmaaltijd in een pot. Je stopt gewoon alle ingrediënten in een grote jampot, neemt ‘m mee naar je werk, 3 minuten verwarmen in de magnetron en klaar! Superhealthy fastfood to go!

Voorbereiding

Doe in een flinke weck- of jampot achtereenvolgens: 1 el pindakaas, 1 el lichte sojasaus, 1 el honing, een paar druppels sesamolie, het sap van een halve limoen, 1 el water en een tl sambal. Roer met een kleine garde of een vork tot een egale dressing. Schep er 4 el kikkererwten en 4 el voorgekookte zilvervliesrijstt op, 

Maak met een spirelli slierten van een kwart courgette. Of rasp deze als je geen spirelli in huis hebt. Schep er 2 el gekookte kipreepjes op en een handje peen juliette en taugé. Hak een handje pinda’s en grof en leg deze tot slot er bovenop. Sluit de pot af met de deksel tot gebruik. 

Klaarmaken

Verwarm de pot zonder deksel 3 minuten in de magnetron. Giet de inhoud in een kommetje en strooi er eventueel wat gebakken uitjes over. Klaar!

Deel dit: