Selecteer een pagina

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 uien
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 6 cm verse gemberwortel
  • 3 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
  • 1 el suiker
  • 1 el vissaus
  • 150 g biefstuk
  • 200 g noedels
  • 75 g taugé
  • 4 takjes verse koriander
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • Gebakken uitjes

Pho Bo

Als er één gerecht is dat je kunt omschrijven als het nationale gerecht van Vietnam dan is dat Pho ( spreek uit Fuh ) Deze krachtige noedelsoep wordt dagelijks door miljoenen Vietnamezen en toeristen gegeten, als ontbijt, lunch of avondeten. Op welk moment van de dag je ook trek krijgt in een hete kom van deze bijzondere soep. Je bent nooit ver weg van een straatstalletje of restaurant die je honger kan stillen. 

Tijdens de bereiding van Pho Bo wordt djeroek poeroet (limoenblad) gebruikt. In de lokale supermarkt zal je dat niet kunnen krijgen. In dat geval gebruik je limoensap.

Bereiding:

Snipper de uien en snijd de gember in dikke plakken. Breng 2 liter water aan de aan de kook met de bouillonblokjes en voeg de uien, gember, steranijs, kaneelstokje en djeroek poeroet toe. Laat ongeveer een half uur koken op laag vuur. Breng de bouillon op smaak met de suiker, vissaus en als je geen djeroek poeroet hebt gebruikt knijp je een halve limoen erboven uit.

Snijd de biefstuk in hele dunne plakjes. Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de rode peper in ringetjes.

Serveren
Verdeel de gekookte noedels over de soepkommen, leg daarop de rauwe biefstukreepjes met de bosuitjes en taugé. Schenk de bouillon erover. Bestrooi de Pho met gebakken uitjes, gehakte koriander en rode peperringetjes en serveer.