Waarom reizen mensen? 

Er zijn meerdere drijfveren die personen -zoals jij en ik- ertoe aanzetten om een avontuurlijke reis te gaan maken. Bijvoorbeeld:

Om iets totaal anders te ervaren dan dat je gewend bent

Tijdens je ‘veilige leventje’ thuis word je niet iedere dag geconfronteerd met nieuwe dingen. Het gaat allemaal z’n gangetje, je doet je ding, maar echt spannend is het allemaal niet.

Hoe is het om in een low budget hostel in Chinatown in Singapore te slapen, een scooter te rijden in Indonesië of een jeeptocht in de woestijn van Oman te maken? En hoe voel jij je zonder je vertrouwde omgeving? Hoe zit het met kosten besparen als je gaat backpacken?

De tijd is daarom aangebroken om daar verandering in te brengen. Heb jij behoefte aan nieuwe ervaringen, anders dan dat je gewend bent? Dan is dit een goede reden om je backpack of koffer van zolder te halen en te gaan reizen. Je bent toe aan ‘het onbekende’, ga ervoor!

Om nieuwe culinaire ervaringen op te doen

Biefstuk met frites of boerenkoolstamppot met spekjes is erg lekker op z’n tijd, maar gaat op den duur ook vervelen.

Een grote drijfveer om te gaan reizen kan zijn om nieuwe culinaire ervaringen op te doen. Deze website heet ook niet voor niets Travel and Food blog.

Wat dacht je van een pad-thai bij een eetstalletje in Bangkok of Cajun food in het zuiden van de Verenigde Staten. Recepten vind je hier.

Om een nieuw perspectief op het leven te krijgen

Wanneer je in een nieuwe omgeving terechtkomt, één die voor jou onbekend is, kan dit je de ruimte bieden om met een frisse, onbevooroordeelde blik naar het leven te gaan kijken.

Dit soort levensvragen kun je vaak goed beantwoorden als je een lange reis gaat maken. Thuis heb je toch al snel wat anders te doen, of verval je in dezelfde denkpatronen omdat je niet wordt uitgedaagd. Buiten je vertrouwde omgeving ben je ‘verlost’ van externe factoren en kun je vrijuit denken. Je komt hierdoor dichtbij jezelf, dichter dan je misschien op voorhand had gedacht.

Dus, wil jij het leven en jouw rol daarin eens vanuit een andere hoek bekijken? Heb je inspiratie nodig om vervolgstappen te zetten? Ga dan backpacken en je zult zien dat je tot nieuwe, verkwikkende inzichten komt. Deze ideeën zullen je bovendien een brok nieuwe energie en inspiratie opleveren!

Om verlost te zijn van de (sociale) druk en routines

Het is nou eenmaal een gegeven dat, zeker als je werkt, het leven neigt naar eentonigheid. Veel dagen zijn hetzelfde doordat je te maken hebt met routineklussen. 

Je kent ‘het’ inmiddels allemaal wel. De écht spannende dingen ontbreken en laat nou juist dat hetgeen zijn waar jij behoefte aan hebt.

Ben jij dit zat? Wil je van deze eentonigheid en opgelegde druk verlost zijn? Ben je toe aan een break wil jij je eigen daginvulling bepalen? Dan vormt deze derde richtlijn jouw drijfveer om op reis te gaan.

Los van de routines en werkdruk, heb ik het hier ook over sociale druk. Dus ‘wat moet’.

Om nieuwe mensen te ontmoeten

Het kennismaken met mensen van andere nationaliteiten en culturen kan een verrijking zijn voor jou als persoon. Buiten het feit dat personen uit andere landen doorgaans weer andere (verfrissende) dingen te melden hebben, kun je iemand tijdens een reis goed leren kennen.

Om het oermens in je los te maken

Hoe is het om een meerdaagse jungletrekking te doen in de jungle van Sumatra? Om daar te slapen met de oerwoudgeluiden om je heen. Je wilt één worden met de natuur, daar waarvoor de wereld oorspronkelijk is bedoeld.

Hoe is het om zonder luxe te leven, of in ieder geval voor een bepaalde periode? Je wilt terug naar de roots en bent op zoek naar avontuur. 

Reisblog: Bali & Java

Reisblog: Bali & Java

Een rondreis op de eilanden Bali, Java en Nusa Lembongan. Van rijstvelden tot woeste vulkaanlandschappen en van mystieke steden tot tropische stranden. Laat je inspireren door onze reis die we in de zomer van 2018 hebben gemaakt.

Lees meer
Reisblog: Roadtrip in het westen van Amerika

Reisblog: Roadtrip in het westen van Amerika

In 2015 hebben we een mooie trip gemaakt in het westen van de Verenigde Staten. Met de minivan die we op het vliegveld van Los Angeles hadden gehuurd zijn we op avontuur gegaan in de staten: Califonië, Arizona, Utah en Nevada.

Lees meer