Ga terug
Tagilatelle met gorgonzoal en walnoten

Tagilatelle met gorgonzola en walnoten

Wat is de Italiaanse keuken toch fantastisch. Met eenvoudige, maar hoog kwalitatieve ingrediënten zet je supersnel een culinaire maaltijd op tafel. Deze romige tagliatelle met gorgonzola, walnoten en rucola is een streling voor de tong. Het is een vegetarisch gerecht waarbij zelfs de meest fervente vleesliefhebber het vlees niet zal missen. ;-)
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram tagliatelle
  • 25 gram roomboter
  • 1/2 citroen
  • 2 el bloem
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram gorgonzola
  • 250 ml volle melk
  • 1 kippenbouillontablet
  • Peper uit de molen
  • 1 peer
  • Appelbloesem, eetbare bloemen of fijngesneden groene appel optioneel

Instructies
 

Tagilatelle koken

  • Breng een ruime hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook. Kook 400 gram tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Giet de pasta af in een vergiet en speol af met stomend water. Doe de pasta terug in de pan en roer er een scheutje olijfolie door.

Saus bereiden

  • Verhit 25 gram roomboter in een stoofpan. (Niet een te hoge temperatuur anders verbrand de boter). Knijp het sap van een halve citroen uit in de gesmolten boter. Voeg 2 volle eetlepels bloem toe en roer door tot er een egaal papje ontstaat. Roer in etappes 250 ml kookroom erdoor. Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
    Snij een stuk gorgonzola van 200 gr in stukjes. Laat de stukjes gorgonzola smelten in de saus en roer door. Roer er vervolgens 250 ml volle melk doorheen. Voeg 1 verkruimeld kippenbouillontablet en gemalen peper naar smaak toe.
    Snij een peer met schil in dunne plakjes.

Serveren

  • Schep de tagliatelle op een bord. Verdeel een handje rucola rond de zijkanten van de pasta. Schep een opscheplepel saus erop. Steek plakjes peer in de pasta. Knijp een handje walnoten fijn en strooi erover.
    Optioneel: garneer met appelbloesem, eetbare bloemen of in fijne reepjes gesneden groene appel.

Notities

Trefwoord Gorgonzola, Italië, Pasta, Rucola, Tagliatelle, Walnoten