Ga terug
Asian-sticky-spareribs-succulent-and-tender

Aziatische 'sticky' spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig. En het resultaat? Heerlijk sappige Aziatisch gekruide spareribs met vlees wat zo gaar is dat het het zo van het bot valt. Wat wil je nog meer. Een paar ingrediƫnten, weinig moeite en een groots resultaat!
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

 • 4 onbewerkte spareribs
 • 4 steranijs
 • 1 kopje donkere sojasaus
 • Indo Marinade als alternatief kun je eventueel ketjap A of Hoisin saus gebruiken

Instructies
 

 • Snij de spareribs door de helft en gooi ze op de bodem van een grote pan. Voeg 4 steranijsjes toe, een flinke scheut donkere sojasaus en vul de pan met water tot de spareribs net onder staan.
  Breng het geheel aan de kook. Zodra het water kookt schep je met een schuimspaan het schuim eraf. Zet de hittebron laag en laat de spareribs 1 uur pruttelen met de deksel op de pan.
  Verwarm de oven voor op grillstand 250 graden.
  Leg de spareribs op een grillrooster met een bakplaat eronder om het vet op te vangen. Smeer de spareribs met een bakkwast aan beide kanten in met Indo marinade.
  Zet de spareribs met de vleeskant naar boven een half uur onder de grill in de oven.
  Tip: Deze spareribs lenen zich ook uitstekend om op de barbeque klaar te maken.
  Haal de spareribs na een half uur uit de oven en smeer ze nogmaals in met Indo marinade Zet ze nog een half uur onder de grill.
  Serveer de spareribs bijvoorbeeld met een lekkere salade en oven geroosterde aardappels.

Video