Deze aubergines uit de oven zijn gevuld met mozzarella en tomaat. Het gegratineerde laagje van peterselie, knoflook en parmezaanse kaas maakt er echt een delicatesse van. Dit resnel klaar te maken gerecht is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een echt lekker vegetarisch, voedzaam en low-carb recept. Melanzane al forno!
Snij de aubergines in plakken van ± 1 cm dik, maar laat het steeleinde zitten, zodat de plakken niet helemaal los komen.Bestrooi de plakken met zout en laat de aubergines 5 minuten rusten zodat er vocht uit kan lopen.Snij de tomaten en de mozzarella bollen in plakken. Stop vervolgens de plakken tomaat en mozzarella tussen de snedes van de aubergines.Leg de gevulde aubergines als een waaier in een ovenschaal. Doe een bosje bladpeterselie met 8 teentjes knoflook in de keukenmachine en maal het fijn. (Hou een paar takjes peterselie apart voro garnering). Verdeel het mengsel over de aubergines. Strooi er Italiaanse kruiden, peper en zout over. Sprenkel er extra vergine olijfolie over en maak het af met geraspte parmezaanse kaas.Zet de ovenschaal voor 45 à 60 minuten in de oven totdat de aubergine helemaal gaar, zacht en sappig is.
Bijgerecht: Gegratineerd Turks brood
Verdeel een paar scheppen tomatenblokjes oven de bovenkant van het brood. Strooi er Italiaanse kruiden, zout en peper over. Rasp er oude kaas over. Of als je wat over hebt van de Parmezaanse kaas kun je dat ook gebruiken.
Serveren
Serveer de gevulde aubergine op een bord met een stuk Turks brood erbij. Garneer met bladpeterselie.