Wanneer je genoeg hebt van een boterham met kaas als lunch. Of salades je de neus uitkomen, dan heb ik hier een heel goed idee voor je. De maaltijdpot of food jar. Een pot die je de avond van tevoren vult met allerlei lekkers, de volgende dag in 3 minuten opwarmt in de magnetron, en voila! Je hebt een heerlijke, warme en gezonde lunch voor je neus staan. Dit keer maak ik een Mexicaans geïnspireerde maaltijdpot met o.a. tomatenrijst, chilibonen, mais en courgette. Geniet ervan!
Doe 1 kop risotto rijst in een pan, voeg 1 blik tomatenblokjes toe, 1 tl zout en 1tl komijn. Vul het lege blik tomatenblokjes met gekookt water en voeg toe. Breng het aan de kook, roer door en laat het een half uur koken. Als je voorgekookte rijst gebruikt, of rijst van de vorige dag wat je over hebt. Roer dan een scheut pastasaus of tomatensaus door de rijst.Neem een groot formaat jampot en vul deze achtereenvolgens met: 4 eetlepels van de tomatenrijst en 4 eetlepels chilibonen. Snij 4 plakken van een courgette en snij deze plakken in kleine blokjes. Voeg toe aan de pot. Doe er 2 eetlepels maiskorrels bij.Snij 3 vegetarische gehaktballetjes doormidden en voeg toe.Een handje peen julienne.Een eetlepel gehakte korianderGroene peperringetjesEen eetlepel pittenmix. Pompoen- en zonnebloempitten.Sluit de pot af en bewaar tot gebruik in de koelkast.Wanneer je de pot wilt gaan gebruiken, schroef je de deksel van de pot en verwarm hem 3 minuten in de magnetron. Schroef de deksel er weer op en schud de inhoud goed door elkaar. Giet de inhoud in een kom en het is klaar!