Ga terug
Buffalo chicken wings, zoals in de Archor Bar USA

Buffalo Chicken Wings

De lekkerste Amerikaanse snack ooit, de Buffalo Chicken Wings! Als je dit recept klaarmaakt dan waan je je weer in een diner in Amerika. De Buffalo wings zijn ontstaan in 1964 in de Anchor Bar in Buffalo, in het noorden van de USA. De eigenaresse Dominique Bellisimo had destijds weinig in voorraad, toen er een aantal late gasten het restaurant binnen kwamen. Met kippenvleugels, die toen alleen werden gebruikt voor soep, wist ze met een spicerub en een saus de inmiddels beroemde Buffalo Chicken Wings op tafel te toveren.MINDER WEERGEVEN
Keuken Amerikaans
Porties 6 personeen

Ingredi├źnten
  

Spice rub

  • 2 eetlepels baking soda
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 kilo kippenvleugels

Honey Hot Wings Saus

  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels Mexicaanse hete saus (bv Tabasco)
  • 1/2 kopje Honing
  • 1 eetlepel glucosesiroop

Blue cheese dip

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram blauwe kaas (bv Danish blue)
  • 1 bosui
  • Bleekselderij

Instructies
 

Buffalo wings bereiden

  • Doe 2 eetlepels baking soda in een kom en meng dat met 2 el bruine basterdsuiker, 2 tl zout, 2 tl witte peper, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl uienpoeder, 2 tl chilivlokken en 2 tl gerookt paprikapoeder.
    Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand.
    Verdeel 2 kilo kippenvleugels over 2 bakplaten en wrijf deze in met het kruidenmengsel.
    Bak de kippenvleugels 1 uur onder de grill in de oven. Wissel na een half uur de bakplaten om, zodat de onderste plaat onder de grill komt te staan.
    Haal na een uur de kippenvleugels uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen.

Honey Hot Wings Saus

  • Smelt 50 gram roomboter in een steelpan. Roer 3 eetlepels Mexicaanse hete saus (bv Tabasco) door de gesmolten boter + een half kopje honing en 1 el glucosesiroop. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
    Giet de saus over de kippenvleugels en verdeel met je handen de saus over alle kip. Eerst even handen wassen dus.
    Zet de kippenvleugels nog eens 10 minuten onder de grill.

Blue cheese dip

  • Meng in de keukenmachine of in een kom 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram mayonaise en 100 gram blauwe kaas. Snij 1 bosui in ringen. Roer de bosui-ringetjes door de saus.
    Snij een aantal bleekselderijstengels in stukjes van ┬▒ 10 cm.

Serveren

  • Leg de Buffalo chicken wings en de stukken bleekselderij op een groot rond bord met de blue cheese dip in het midden. Zowel de chicken wings als de bleekselderij zijn lekker om in de kaassaus te dippen.

Notities

Trefwoord Buffalo, Hot Wings, Kippenvleugels, USA