De beste deals voor de USA vind je hier

 

Booking.com

Buffalo Chicken Wings

 

Buffalo chicken wings, zoals in de Archor Bar USA
Buffalo chicken wings, zoals in de Archor Bar USA

Buffalo Chicken Wings

De lekkerste Amerikaanse snack ooit, de Buffalo Chicken Wings! Als je dit recept klaarmaakt dan waan je je weer in een diner in Amerika. De Buffalo wings zijn ontstaan in 1964 in de Anchor Bar in Buffalo, in het noorden van de USA. De eigenaresse Dominique Bellisimo had destijds weinig in voorraad, toen er een aantal late gasten het restaurant binnen kwamen. Met kippenvleugels, die toen alleen werden gebruikt voor soep, wist ze met een spicerub en een saus de inmiddels beroemde Buffalo Chicken Wings op tafel te toveren.MINDER WEERGEVEN
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans
Porties 6 personeen

Ingrediënten
  

Spice rub

  • 2 eetlepels baking soda
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels witte peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels chilivlokken
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 kilo kippenvleugels

Honey Hot Wings Saus

  • 50 gram roomboter
  • 3 eetlepels Mexicaanse hete saus (bv Tabasco)
  • 1/2 kopje Honing
  • 1 eetlepel glucosesiroop

Blue cheese dip

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram blauwe kaas (bv Danish blue)
  • 1 bosui
  • Bleekselderij

Instructies
 

Buffalo wings bereiden

  • Doe 2 eetlepels baking soda in een kom en meng dat met 2 el bruine basterdsuiker, 2 tl zout, 2 tl witte peper, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl uienpoeder, 2 tl chilivlokken en 2 tl gerookt paprikapoeder.
    Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand.
    Verdeel 2 kilo kippenvleugels over 2 bakplaten en wrijf deze in met het kruidenmengsel.
    Bak de kippenvleugels 1 uur onder de grill in de oven. Wissel na een half uur de bakplaten om, zodat de onderste plaat onder de grill komt te staan.
    Haal na een uur de kippenvleugels uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen.

Honey Hot Wings Saus

  • Smelt 50 gram roomboter in een steelpan. Roer 3 eetlepels Mexicaanse hete saus (bv Tabasco) door de gesmolten boter + een half kopje honing en 1 el glucosesiroop. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
    Giet de saus over de kippenvleugels en verdeel met je handen de saus over alle kip. Eerst even handen wassen dus.
    Zet de kippenvleugels nog eens 10 minuten onder de grill.

Blue cheese dip

  • Meng in de keukenmachine of in een kom 200 gram Griekse yoghurt met 100 gram mayonaise en 100 gram blauwe kaas. Snij 1 bosui in ringen. Roer de bosui-ringetjes door de saus.
    Snij een aantal bleekselderijstengels in stukjes van ± 10 cm.

Serveren

  • Leg de Buffalo chicken wings en de stukken bleekselderij op een groot rond bord met de blue cheese dip in het midden. Zowel de chicken wings als de bleekselderij zijn lekker om in de kaassaus te dippen.

Video

Notities

Trefwoord Buffalo, Hot Wings, Kippenvleugels, USA

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier   3 makkelijke en heerlijke brunch recepten 3 makkelijke en heerlijke brunch recepten Eggs in a basket4 (afbak)kaiserbroodjes4 plakjes ontbijtspek4 eieren1 zakje geraspte kaaszout en peperpeterselie...

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

KokenKoken

Authentic Buffalo Chicken WIngs from Buffalo