De beste deals voor Mexico vind je hier
Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt
Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt
Pompoen is echt zo'n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat. Schep voor een frisse touch een lepel Griekse yoghurt op je kom met pompoenchili en aanvallen maar! Bovendien kost deze maaltijd slechts € 2,- per persoon, dus het is ook nog eens goed je je portemonnee.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- Zonnebloemolie
- 300 gram half om half gehakt
- 1 rode peper
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel komijnpoeder djinten
- 2 bouillonblokjes
- 1 flespompoen
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 blikken zwarte bonen 400 gram
- Eventueel als garnering: Griekse Yoghurt
Instructies
- Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan. Bak hierin half om half gehakt rul. Snij 1 rode peper fijn en voeg toe. Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el oregano en 1 tl komijnpoeder toe. Verkruimel 2 bouillonblokje erboven.
- Snij van een flespompoen de boven- en de onderkant eraf. Snij de schil eraf en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van ± 1 cm. Tip: De zaden van de pompoen kun je drogen en gebruiken om pompoenplanten op te kweken.
- Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Vul het blik met kraanwater en gooi in de pan. Zorg dat de pompoenblokjes net onder water staan. Breng het geheel aan de kook, draai de hittebron lager en laat de pompoenstoof in 20 minuten gaar worden.
- Laat na 20 minuten 2 blikken zwarte bonen uitlekken en voeg ze toe. Laat de bonen 5 minuten meewarmen.
- Serveer de pompoenchili in een kom of een diep bord. Lekker om er een lepel Griekse yoghurt op te scheppen.