De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt

 

Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt
Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt

Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt

Pompoen is echt zo'n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat. Schep voor een frisse touch een lepel Griekse yoghurt op je kom met pompoenchili en aanvallen maar! Bovendien kost deze maaltijd slechts € 2,- per persoon, dus het is ook nog eens goed je je portemonnee.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Zonnebloemolie
  • 300 gram half om half gehakt
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder djinten
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 flespompoen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 blikken zwarte bonen 400 gram
  • Eventueel als garnering: Griekse Yoghurt

Instructies
 

  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan. Bak hierin half om half gehakt rul. Snij 1 rode peper fijn en voeg toe. Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el oregano en 1 tl komijnpoeder toe. Verkruimel 2 bouillonblokje erboven.
  • Snij van een flespompoen de boven- en de onderkant eraf. Snij de schil eraf en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van ± 1 cm.
    Tip: De zaden van de pompoen kun je drogen en gebruiken om pompoenplanten op te kweken.
  • Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Vul het blik met kraanwater en gooi in de pan. Zorg dat de pompoenblokjes net onder water staan. Breng het geheel aan de kook, draai de hittebron lager en laat de pompoenstoof in 20 minuten gaar worden.
  • Laat na 20 minuten 2 blikken zwarte bonen uitlekken en voeg ze toe. Laat de bonen 5 minuten meewarmen.
  • Serveer de pompoenchili in een kom of een diep bord. Lekker om er een lepel Griekse yoghurt op te scheppen.

Video

KokenKoken

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Maleisische Kari Ayam Kapitan

De beste deals voor Indonesië vind je hier  Maleisische Kari Ayam Kapitan Maleisische Kari Ayam Kapitan Ayam kapitan, oftewel captain's curry: een behoorlijk pittig maar toch verfijnd Maleis gerecht, een toonbeeld van de complexe Maleise keuken! De Maleise...

Indonesische Ayam Blado. Pittige kip uit Sumatra.

Dit Ayam Blado recept met kip is geïnspireerd op de oorspronkelijke Dendeng Blado met rundvlees. Het kipgerecht Ayam Blado is zeker zo lekker en een stuk sneller klaar. Dit zou je zelfs doordeweeks kunnen maken als je ’s avonds terug komt uit je werk.

Thai Fish Cakes. Thaise viskoekjes.

Thaise viskoekjes zijn een populaire snack in Thailand en zie je veel als streetfood in Bangkok. Deze Fish Cakes zijn een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten.

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier   3 makkelijke en heerlijke brunch recepten 3 makkelijke en heerlijke brunch recepten Eggs in a basket4 (afbak)kaiserbroodjes4 plakjes ontbijtspek4 eieren1 zakje geraspte kaaszout en peperpeterselie...

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Smoothie Piña y Chaya

Mijn favoriete smoothie is gemaakt met ananas (piña), limoen en chaya. Chaya vervang ik door spinazie, wat naar mijn mening voor hetzelfde effect zorgt: een heerlijk koel fris drankje met een knalgroene kleur, wat bomvol staat van de vitamines. Lekker op een warme zomerse dag.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Huevos Rancheros. Hét Mexicaanse ontbijt.

Huevos Rancheros kun je wel zien als hét nationale ontbijt van Mexico. Huevos betekent eieren in het Spaans en dit zijn dus eieren in ranch stijl. Zoals Mexicaanse cowboys het al jaren geleden aten.

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige habanero aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Ik heb m’n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.

Mexicaanse familiemaaltijd. Plato de Familia.

Plato de Familia is een variëteit van verschillende Mexicaanse gerechtjes. Een Mexicaanse familiemaaltijd, waarbij de tafel volgezet wordt met lekkere hapjes, waarmee je een maistortilla kunt vullen.

Zelf mais tortillas maken. Veel lekkerder dan uit de winkel.

De beste deals voor Mexico vind je hier   Zelf mais tortillas maken   Zelf Mais Tortillas maken Echte Mexicaans tortilla’s zijn niet gemaakt van tarwebloem zoals je ze in Nederland in de supermarkt vind, maar van maismeel met een kleine toevoeging van...

Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.

De beste deals voor Mexico vind je hier   Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.   Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree. Deze bonenpasta, beter bekend als refried beans of frigoles refritos, is een echte Mexicaanse klassieker. Dit traditionele gerecht uit de...

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Chili con carne from hell

Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt