De mooiste accommodaties in Italië vind je hier

 

Booking.com

Rice, beans & sausage stew op de camping

 

Campingrecept-Rice-beans-sausage-stew-rijst-bonen-en-chorizo-stoofpot
Campingrecept-Rice-beans-sausage-stew-rijst-bonen-en-chorizo-stoofpot

Rice, beans & sausage stew op de camping

Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen aan smaak en voedzaamheid. Een geweldig gerecht om op de camping te maken is rijst en bonen met chorizo. Het is eenvoudig, voedzaam, boordevol smaak en bovendien snel klaar! Dat is toch wat je wilt? Een makkelijk recept, lekker eten en je kunt er weer tegenaan.
Rijst en bonen met chorizo is een stevig en vullend gerecht dat perfect is voor een avontuurlijke campingmaaltijd. Het biedt een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en groenten, en het zit boordevol smaak dankzij de chorizo. Het beste van alles is dat je met minimale ingrediënten en kookgerei een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Dus geniet van je campingervaring en smakelijk eten!
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Mexicaans, Tex-Mex
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Rice, beans & sausage

  • 1 chorizo 250 gram
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kop rijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 blik zwarte bonen
  • 50 gram kappertjes
  • basilicum
  • tabasco
  • tortilla chips

Spice-mix

  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder

Instructies
 

Rice, beans & sausage

  • Snij 1 chorizo worst van 250 gram in stukjes. Verhit een hapjespan en bak hier de chorizostukjes in tot ze er lekker krokant eruit zien.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Zodra er vet uit de chorizo is gelopen voeg je de ui en knoflook toe en bak je deze in het chorizovet.
  • Voeg de spice-mix toe (zie instructie hieronder) en meng erdoor.
  • Voeg 1 kop rijst toe, meng erdoor zodat de rijstkorrels bedekt worden met een laagje chorizovet en bak even mee.
  • Giet de inhoud van 1 blik tomatenblokjes erbij. Vul het blikje met water en gooi dat erbij. Zorg dat de rijst 1 vingerkootje onder water staat. Voeg 1 kippenbouillonblokje toe.
  • Breng het geheel aan de kook en zodra het kookt zet je de hittebron lager en laat je het met de deksel op pan 10 minuten pruttelen.
  • Giet een 1 blik zwarte bonen af en het na 10 minuten door de stoofschotel. Roer er tevens 50 gram kappertjes door. Garneer met verse blaadjes basilicum. Voeg tabasco toe om het gerecht pittiger te maken. Voor een extra crunch verkruimel je met je handen tortilla chips eroverheen.

Spice-mix

  • Voor de spice-mix meng je 2 tl gemalen komijn, 2 tl kurkuma, 1 tl zwarte peper en 1 tl chilipoeder. Voor gebruik tijdens het kamperen doe je het in een afsluitbaar bakje en neem het mee op reis.

Video

Trefwoord Campingrecepten
Rene van der Linden van Rene in de keuken

Rene in de Keuken

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Rene in de keuken YouTube

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

KokenKoken