De mooiste accommodaties in Italië vind je hier
Rice, beans & sausage stew op de camping
Rice, beans & sausage stew op de camping
Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen aan smaak en voedzaamheid. Een geweldig gerecht om op de camping te maken is rijst en bonen met chorizo. Het is eenvoudig, voedzaam, boordevol smaak en bovendien snel klaar! Dat is toch wat je wilt? Een makkelijk recept, lekker eten en je kunt er weer tegenaan.Rijst en bonen met chorizo is een stevig en vullend gerecht dat perfect is voor een avontuurlijke campingmaaltijd. Het biedt een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en groenten, en het zit boordevol smaak dankzij de chorizo. Het beste van alles is dat je met minimale ingrediënten en kookgerei een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Dus geniet van je campingervaring en smakelijk eten!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
Rice, beans & sausage
- 1 chorizo 250 gram
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 kop rijst
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 blik zwarte bonen
- 50 gram kappertjes
- basilicum
- tabasco
- tortilla chips
Spice-mix
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl kurkuma
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl chilipoeder
Instructies
Rice, beans & sausage
- Snij 1 chorizo worst van 250 gram in stukjes. Verhit een hapjespan en bak hier de chorizostukjes in tot ze er lekker krokant eruit zien.
- Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Zodra er vet uit de chorizo is gelopen voeg je de ui en knoflook toe en bak je deze in het chorizovet.
- Voeg de spice-mix toe (zie instructie hieronder) en meng erdoor.
- Voeg 1 kop rijst toe, meng erdoor zodat de rijstkorrels bedekt worden met een laagje chorizovet en bak even mee.
- Giet de inhoud van 1 blik tomatenblokjes erbij. Vul het blikje met water en gooi dat erbij. Zorg dat de rijst 1 vingerkootje onder water staat. Voeg 1 kippenbouillonblokje toe.
- Breng het geheel aan de kook en zodra het kookt zet je de hittebron lager en laat je het met de deksel op pan 10 minuten pruttelen.
- Giet een 1 blik zwarte bonen af en het na 10 minuten door de stoofschotel. Roer er tevens 50 gram kappertjes door. Garneer met verse blaadjes basilicum. Voeg tabasco toe om het gerecht pittiger te maken. Voor een extra crunch verkruimel je met je handen tortilla chips eroverheen.
Spice-mix
- Voor de spice-mix meng je 2 tl gemalen komijn, 2 tl kurkuma, 1 tl zwarte peper en 1 tl chilipoeder. Voor gebruik tijdens het kamperen doe je het in een afsluitbaar bakje en neem het mee op reis.
Video
Rene in de Keuken
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.