Pulled Pork uit de Slow Cooker

 

Pulled-Pork-van-procureur-met-dry-rub-uit-de-slow-cooker
Pulled-Pork-met-dry-rub-uit-de-slow-cooker

Pulled Pork uit de Slowcooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.
Voor pulled pork wordt procureur gebruikt. Procureur is een mooi stukje gemarmerd vlees uit de nek van een varken. Dit stuk vlees is namelijk bij uitstek geschikt om langzaam te braden op lage temperatuur. In Nederland is procureur vaak niet te vinden bij de supermarkt. Ga daarom voor een stuk procureur aan een stuk naar een groothandel als de Makro of Sligro.
In dit recept maak ik eerst een zogenoemde 'dry rub'. Een kruiden, zout en specerijenmengsel waarmee het stuk procureur wordt ingemasseerd. Daarna wordt het vlees op hoge temperatuur aangebakken, waarna er bouillon bij wordt gegoten en het vlees op lage temperatuur gaar kan sudderen.
Na de bereidingstiijd kun je het vlees makkelijk met twee vorken uit elkaar trekken. Dat is wat de term “pulled” betekent. Het vlees is een beetje vergelijkbaar qua structuur met draadjesvlees maar minder droog.
Je kunt pulled pork daarna voor diverse recepten gebruiken. Meestal wordt het op een broodje geserveerd met coleslaw. Een recept vind je op deze pagina.
Pulled pork loaded fries is ook erg lekker. Daarbij worden knapperige frietjes bedekt met pulled pork en barbecuesaus en getopt met rode en bosuitjes.
Of wat dacht dacht je van een Mexicaanse tortilla lasagne met pulled pork? Een recept hiervan vind je op travelandfoodblog.nl
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans, Tex-Mex
Porties 8 personen

Keukengerei

  • 1 slowcooker bijvoorbeeld van Instant Pot

Ingrediënten
  

Dry Rub

  • 1 el oregano
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el chilivlokken
  • 1 tl maizena
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el zoet paprikapoeder
  • 2 el zout

Pulled Pork

  • 1,5 kilo procureur aan een stuk
  • 1 scheutje plantaardige olie
  • 2 uien
  • 300 ml runderbouillon van tablet
  • 2 el appelazijn
  • 2 el worcestershire sauce

Een broodje pulled pork met coleslaw

  • hamburgerbroodjes
  • 6 el mayonaise
  • 4 el appelazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 el honing
  • 300 gram geraspte rode kool
  • 300 gram geraspte witte kool
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • verse peterselie
  • barbecuesaus

Pulled pork loaded fries

  • 1 zak diepvriespatat of maak patat volgens dit recept
  • barbecuesaus
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosui
  • 1 jalapeño peper of uit een potje

Instructies
 

Dry Rub

  • Maak een dry rub door 1 el oregano, 1 el uienpoeder, 1 el knoflookpoeder, 1 el mosterdpoeder, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el chilivlokken, 1 tl maizena, 2 el bruine basterdsuiker, 2 el zoet paprikapoeder en 2 el zout te mengen.
  • Snij een stuk procureur van ± 1,5 kilo in 4 stukken en masseer de stukken vlees in met de dry rub.

Pulled Pork

  • Maak 300 ml runderbouillon van tablet.
  • Zet de sauté functie aan van de multicooker en verhit er een scheutje plantaardige olie in. Als je apparaat geen sauté functie heeft verhit je een koekenpan met een scheutje olie.
  • Braad de stukken vlees aan alle kanten aan in de hete olie. Haal de stukken vlees uit de pan en bewaar ze op een bord.
  • Schraap met een houten spatel eventuele aanbaksels los van de bodem van de pan. Snij 2 uien in halve ringen en bak de uien in het overbleven vet van het aangebraden vlees. Giet een klein scheutje bouillon erbij om de uien niet te laten aanbranden. Schenk na een paar minuten alle bouillon in de pan.
  • Voeg 2 el appelazijn en 2 el worcestershire sauce toe. Roer erdoor en leg de stukken vlees in de bouillon. Doe de deksel op de slowcooker en stel de tijd in op 8 uur. Laat het vlees nu in de slowcooker in 8 uur rustig gaar worden.
  • Haal na 8 uur het vlees uit pan, voorzichtig want het zal nu zo gaar zijn dat makkelijk uit elkaar valt. Je kunt nu het vlees met 2 vorken makkelijk uit elkaar trekken tot een soort draadjesvlees. Serveer het vlees met barbecuesaus.

Een broodje pulled pork met coleslaw

  • Meng voor de dressing de 6 el mayonaise met 4 el appelciderazijn, 2 el mosterd, 1 tl mosterdpoeder, 2 el honing en peper en zout naar smaak.
  • Rasp (met bijvoorbeeld een mandoline) 300 gram rode en 300 gram witte kool, snipper de rode ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak een bosje peterselie fijn. Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar en meng dan de dressing erdoor.
  • Verhit een koekenpan en smeer deze met een bakkwast in met een beetje olie. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de binnenkant van de broodjes in de hete koekenpan.
  • Smeer de binnenkant van de broodjes in met een beetje barbecuesaus. Leg er een pulled pork op en een flinke lepel coleslaw.

Pulled pork loaded fries

  • Frituur een hoeveelheid patat frites volgens dit recept op deze site of frituur een zak diepvriespatat.
    Pulled-pork loaded-fries-patat-met-pulled-pork-barbecuasaus-en-ui
  • Snipper 1 kleine rode ui en snij 1 bosui ien 1 jalapeño peper in ringetjes.
  • Leg de gebakken patat frites op een schaal, bedek de patat met een ruime hoeveelheid pulled pork, schenk er barbecuesaus over en top met de gesneden uien en jalapeño peper.

Video

Trefwoord Procureur, Slowcooker, Stoofvlees, Varkensvlees

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

KokenKoken

Detroit Pan Pizza