De mooiste accommodaties in het tropische Goa vind je hier
Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Chicken Madras Curry uit de Instant Pot
Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot. Met deze multicooker kun je gerechten supersnel klaarmaken. Voor deze chicken curry ben je ongeveer je 10 minuten kwijt aan snijwerk en aanbraden. Daarna 5 minuten in de Instant Pot op High Pressure mode en je kunt aan tafel! En als je de timer gebruikt kun je het apparaat zo programmeren dat er een lekkere maaltijd voor je klaarstaat zodra je thuiskomt.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 6 kipdijfilets
- 1 grote ui
- zonnebloemolie
- 6 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 3 el Madras curry
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kokosmelk
- 3 kaffir limoenblaadjes
- 1 kopje gedroogde rode linzen
- Om erbij te serveren: naan, Turks brood, Libanees platbrood of basmati rijst
Instructies
- Snipper 1 grote ui. Zet de Instant Pot op Sauté functie en giet een scheutje zonnebloemolie in de binnenpan. Fruit de gesnipperde ui in de olie.
- Pers 6 teentjes knoflook uit en voeg toe.
- Snij een stukje gember van ± 2 cm fijn en voeg toe.
- Snij een rode peper in de lengte door de helft, haal eventueel de zaadjes en zaadlijsten eruit om het gerecht minder scherp te maken. Snij de peper in ringetjes en voeg toe.
- Snij 6 kipfilets in reepjes, bestrooi met zout en voeg toe. Voeg tevens 3 eetlepels Madras curry en 2 verkruimelde kippenbouillontabletten toe. Roer alles met een houten lepel door elkaar.
- Als de kip ondoorschijnend is geworden en niet meer roze voeg je 1 blik tomatenblokjes toe. Vul het lege blik voor de helft met kraanwater en voeg dit ook toe. Giet er tevens 1 blik kokosmelk bij. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg tot nog 3 kaffir limoenblaadjes en een klein kopje rode linzen linzen toe.
- Zet de sauté functie uit door op cancel te drukken. Doe de deksel op de Instant Pot. Selecteer High Pressure. Zet de tijd op 5 minuten. Druk op start.
- Na bereiding laat de stoom ontsnappen door de schakelaar naast het ventiel van seal naar vent de schuiven. Wanneer het ventiel naar binnen gaat kun je deksel er veilig afhalen.
- Schep de curry in een diep bord. Serveer met naan, chapati, Turks brood of basmati rijst. Geef er eventueel een salade bij.