De mooiste accommodaties in het tropische Goa vind je hier
Chana Saag Masala. Vegetarische Kikkererwten Spinazie Curry.
Chana Saag Masala. Vegetarische Kikkererwten Spinazie Curry.
In mijn zoektocht naar lekkere vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist ontdekte ik dit lekkere Indiase gerecht. Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 1 scheutje kokosolie
- 1 ui
- 1 el madras curry
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilivlokken
- ½ limoen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groentebouillonblokje
- 4 aardappels
- 250 ml kokosmelk
- 1 scheutje sojasaus
- 1 blik kikkererwten
- 200 gram spinazie
- feta of witte kaas
- Hindoestaanse mango chutney
- verse koriander
Instructies
- Snij 1 ui in kwarten en snij daarna de kwarten in reepjes. Verhit een scheutje kokosolie en fruit de ui hier een paar minuten in.
- Snij een stukje gember van 1 cm in 4 stukjes en pers de stukjes uit met een knoflookpers. Voeg de gember toe.
- Pers 2 teentjes knoflook uit en voeg toe.
- Voeg 1 el madras curry, 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder en 1 tl chilivlokken toe. Meng erdoor. Knijp het sap van een halve limoen erbij uit.
- Voeg 1 blik tomatenblokjes toe en verkruimel 1 groentebouillonblokje erboven.
- Schil 4 aardappels. Snij ze in dobbelsteentjes en meng door de curry.
- Voeg 250 ml kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
- Zodra het kookt zet de hittebron laag en laat je de curry met de deksel op de pan een half uur rustig pruttelen.
- Voeg na een half uur een scheutje sojasaus toe en een blik kikkererwten.
- Snij 200 gram spinazie in kleinere stukjes, voeg toe en laat het met de deksel op de pan een beetje slinken.
- Roer alles nog even goed door en schep de curry dan in een diep bord of een kom. Verkruimel om te garneren een beetje feta of witte kaas erboven. Doe er een lepel Hindoestaanse mango chutney bij en garneer met een paar takjes koriander.