De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier
Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

Reerugfilet klaarmaken
De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak! En een van de meest natuurlijke stukjes vlees, want het ree op je bord is afkomstig van de jacht om het wildbeheer in stand te houden. Zo ben je zeker dat je jouw stukje vlees zonder schuldgevoel en milieu bewust kunt verwerken en er heerlijk van kunt genieten!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje salie
- 1 flinke scheut vloeibare bakboter
- 2 à 3 reerugfilets
- zout en peper uit de molen
Instructies
- Snij 2 teentjes knoflook fijn. Rits de naaldjes van een takje rozemarijn en hak ze fijn. Haal de blaadjes van een takje salie.
- Verhit een (gietijzeren) koekenpan met een flinke scheut vloeibare bakboter.
- Leg de reerugfilets in de hete boter en voeg de knoflook, rozemarijn en salie toe.
- Bak de reerugfilets 2 minuten aan beide kanten. Haal ze daarna uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie samen met de knoflook en kruiden. Laat een paar minuten rusten.
- Snij het vlees in mooie plakjes en serveer ze op een voorverwarmt bord. Bestrooi de plakjes met versgemalen zout en peper en garneer met de knoflook, rozemarijn en salie. Schenk er een beetje jus uit de pan overheen.
Video
Notities
Wil je weten hoe je wilde ganzenborstfilet klaarmaakt?
Ganzenborstfilet van wilde gans. De perfecte bereiding.



Rene in de Keuken
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.