Selecteer een pagina
Home 9 Recepten Amerika-texmex 9 Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

 

Quarantaine-maaltijd-_-Mexicaanse-aardappels-en-bonen
Quarantaine-maaltijd.-Mexicaanse-aardappels-en-bonen

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet roeien met de riemen die je hebt. Of met andere woorden, koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer. Ter inspiratie heb ik hier een eerste heerlijk Mexicaans geïnspireerd gerecht: Papas Mexicanas y Frijoles. Mexicaanse aardappels en bonen dus.
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 aardappels
  • 250/300 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 pot bruine bonen of kidneybonen of zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 stukje roomboter
  • 1 scheut olijfolie
  • 4/6 plakjes cheddar smeltkaas
  • 1 rode peper

Instructies
 

  • Schil 6 aardappels en kook ze in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
    Verhit een hapjespan (of wok) en bak hier de spekreepjes in uit. Snipper intussen 1 ui en 2 teentjes knoflook en bak deze mee met de spekjes. Snij 1 rode paprika in blokjes en voeg toe.
    Laat 1 pot bruine bonen en 1 blikje mais uitlekken.
    Voeg 1 tl chilivlokken, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder en 1 tl oregano toe en bak even mee. Roer de bruine bonen en mais erdoor. Doe daarna het hele mengsel uit de hapjespan over in een grote kom.
    Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand.
    Verhit in dezelfde hapjespan een stukje roomboter met een scheut olijfolie. Voeg de gekookte aardappels toe en druk deze een beetje plat met een pureestamper, maar maak geen puree van de aardappels. Bestrooi de aardappels met peper en zout. Laat de aardappels in ± 10 minuten goudbruin bakken.
    Gooi het bonenmengsel op de aardappels.
    Scheur 4 à 6 plakjes cheddar in stukjes en verdeel over het bonenmengsel. Snij 1 rode peper in schijfjes en strooi erover.
    Zet de pan 5 minuten onder de grill. Zorg wel dat je een hittebestendige pan hebt.
    Zorg bij het serveren ervoor dat je de onderkant van de aardappels goed meeschept. Die zijn lekker krokant en goudbruin gebakken.
KokenKoken
KokenKoken

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan.

Philly Cheese Steak

De Philly Cheese steak. Een lekkere dikke ribeye steak gegrild, gesneden en gemengd met ui en paprika, met veel gesmolten kaas op een zacht broodje geserveerd. Het gerechtje is ontstaan rond 1930 en bedacht door de broers Pat en Harry Olivieri. Zij hadden een eigen hotdog stand in Philadelphia en op een dag bedachten ze een nieuwe variant met gesneden vlees.

Chili con carne from hell

Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

Vega Tortilla Wrap

De TikTok Tortilla Wrap is enorm populair op dit moment op social media en is te leuk om niet eens zelf te proberen. Want met deze TikTok tortilla wrap hack maak je in no-time zelf een heerlijke wrap, even in de contactgrill en eet smakelijk! En mijn versie van deze wrap is super-budgetvriendelijk.

New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en de mooie fluweelachtige structuur van de buitenzijde moet naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room.

Rhode Island Clam Cakes

Clam cakes, ook wel bekend als clam fritters zijn een populaire snack aan de Noord-Oost kust van Amerika. Rhode Island, Massachusetts en Maine. Je vind ze vaak bij zogenaamde ‘roadside stands’ en het is eigenlijk hét streetfood van deze streek. Een clam cake is een gefrituurd bolletje van bierbeslag gevuld met mosselen (of schelpenvlees).

Clam Chowder

Clam Chowder is een dikke soep met vis, schelpdieren en groenten. In de VS zijn er verschillende versies van Clam Chowder. In deze versie uit New England worden schaaldieren en zeevruchten gebruikt in combinatie met een romige soep. Eigenlijk is het een soort surf en turf gerecht; een gerecht met vis én vlees. In deze clam chowder wordt namelijk ook uitgebakken spek gebruikt.

Mexicaanse bonenstoof met spekjes