De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

 

Chili-Sin-Carne.-Mexicaanse-chili-zonder-vlees. Vegetarisch.
Chili-Sin-Carne.-Mexicaanse-chili-zonder-vlees. Vegetarisch.

Chili Sin Carne

Het doel van deze recepten is om op zoek te gaan naar recepten, die zo lekker zijn, dat echte vleesliefhebbers het vlees niet zullen missen. En dat is met dit recept weer erg goed gelukt. Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Ik heb dat opgelost door krokant tofu gehakt te maken. Bij de chili maak je tevens een smakelijke Mexicaanse rode rijst en wordt het gerecht getopt met jalapeño peper, zure room en koriander. Disfrutar de su cena!
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Mexicaans, Tex-Mex
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Chili Sin Carne

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 rode peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl oregano

Tofu gehakt

  • 1 blok tofu naturel
  • 2 el bloem
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 2 koppen zilvervliesrijst

Serveren

  • Zure room
  • Verse koriander
  • Schijfjes jalapeño peper

Instructies
 

Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.

  • Pureer (met een staafmixer of een keukenmachine) 1 sjalot in grove stukjes, 1 teentje knoflook in grove stukjes, 1 volle eetlepel tomatenpuree en een half kopje water tot een gladde salsa.
    Verhit 3 el olijfolie en bak daar 2 koppen zilvervliesrijst in. Voeg de salsa toe en roer erdoor. Zet de rijst 1 cm onder water en breng aan de kook. Laat de rijst op een lage hittebron in 20 minuten gaar worden.
    Roer de rijst na het koken even om en laat uitstomen.

Chili Sin Carne

  • Leg een schone theedoek op een bord en plaats daar de tofu op. Pak de tofu in met de theedoek en zet er een zwaar voorwerp op, bv een stoofpan. Laat de tofu op deze manier een half uur uitlekken.
    Pak na een half uur het blok tofu uit de theedoek en verkruimel het met de vingers tot grove stukjes. Bestrooi de tofu met zout en 2 el bloem. Meng door elkaar met je handen.
    Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hier het tofu gehakt goudbruin en krokant in. Roer regelmatig door elkaar.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en fruit hier de ui en knoflook in. Snij intussen een rode paprika in stukjes, voeg deze toe en laat even meebakken. Voeg 1 volle el tomatenpuree en 1 blik tomatenblokjes toe en roer erdoor.
    Voeg 1 tl zout, 1 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander en 1 tl oregano toe. Giet er 500 ml groentebouillon bij en breng aan de kook.
    Roer er 2 blikken kidneybonen door. Snij 1 rode peper in schijfjes en voeg toe. Laat meewarmen.
    Meng nog een beetje extra bloem door het tofu gehakt (wat inmiddels klaar zal zijn) en roer het daarna door de chili.

Serveren

  • Schep de rode rijst en de chili in een kom of op een bord. Schep er een eetlepel zure room bij en Garneer met verse koriander en schijfjes jalapeño peper.

Video

KokenKoken
KokenKoken

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.