De beste deals voor Mexico vind je hier
Chili Sin Carne met Arroz Rojo
Chili Sin Carne
Het doel van deze recepten is om op zoek te gaan naar recepten, die zo lekker zijn, dat echte vleesliefhebbers het vlees niet zullen missen. En dat is met dit recept weer erg goed gelukt. Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Ik heb dat opgelost door krokant tofu gehakt te maken. Bij de chili maak je tevens een smakelijke Mexicaanse rode rijst en wordt het gerecht getopt met jalapeño peper, zure room en koriander. Disfrutar de su cena!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
Chili Sin Carne
- Olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 volle el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 500 ml groentebouillon
- 2 blikken kidneybonen
- 1 rode peper
- 1 tl zout
- 1 tl kaneel
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl oregano
Tofu gehakt
- 1 blok tofu naturel
- 2 el bloem
- Zout
- Zonnebloemolie
Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 volle el tomatenpuree
- 3 el olijfolie
- 2 koppen zilvervliesrijst
Serveren
- Zure room
- Verse koriander
- Schijfjes jalapeño peper
Instructies
Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.
- Pureer (met een staafmixer of een keukenmachine) 1 sjalot in grove stukjes, 1 teentje knoflook in grove stukjes, 1 volle eetlepel tomatenpuree en een half kopje water tot een gladde salsa.Verhit 3 el olijfolie en bak daar 2 koppen zilvervliesrijst in. Voeg de salsa toe en roer erdoor. Zet de rijst 1 cm onder water en breng aan de kook. Laat de rijst op een lage hittebron in 20 minuten gaar worden.Roer de rijst na het koken even om en laat uitstomen.
Chili Sin Carne
- Leg een schone theedoek op een bord en plaats daar de tofu op. Pak de tofu in met de theedoek en zet er een zwaar voorwerp op, bv een stoofpan. Laat de tofu op deze manier een half uur uitlekken.Pak na een half uur het blok tofu uit de theedoek en verkruimel het met de vingers tot grove stukjes. Bestrooi de tofu met zout en 2 el bloem. Meng door elkaar met je handen.Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hier het tofu gehakt goudbruin en krokant in. Roer regelmatig door elkaar.
- Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en fruit hier de ui en knoflook in. Snij intussen een rode paprika in stukjes, voeg deze toe en laat even meebakken. Voeg 1 volle el tomatenpuree en 1 blik tomatenblokjes toe en roer erdoor.Voeg 1 tl zout, 1 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander en 1 tl oregano toe. Giet er 500 ml groentebouillon bij en breng aan de kook.Roer er 2 blikken kidneybonen door. Snij 1 rode peper in schijfjes en voeg toe. Laat meewarmen.Meng nog een beetje extra bloem door het tofu gehakt (wat inmiddels klaar zal zijn) en roer het daarna door de chili.
Serveren
- Schep de rode rijst en de chili in een kom of op een bord. Schep er een eetlepel zure room bij en Garneer met verse koriander en schijfjes jalapeño peper.