De mooiste accommodaties aan de Amalfi kust vind je hier

 

Booking.com

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

 

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas
Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik op deze vega lasagne creatie. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit. Niet zo gek, want deze heerlijke lasagne zit bomvol met lekkere ingrediënten. Aubergine, ricotta, mozarrella, grana padano, walnoten en spinazie. Het is hartig, een beetje spicy en heeft een lekkere bite. Dus tegen alle carnivoren zou ik zeggen: probeer het maar eens en je zult verrast zijn. En diegenen die al reeds vegetarisch eten, is dit een perfecte inspiratiebron.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Italiaans, Vegetarisch
Porties 4 personen

Keukengerei

  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 3 aubergines
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 90 gram verse pesto versafdeling supermarkt
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 fles passata (gezeefde tomaten) ± 700 ml
  • 1 pak lasagnebladen
  • 2 handjes walnoten
  • 2 bollen mozzarella van 125 gram
  • 1 stuk Grana Padano
  • 1 el chilivlokken
  • Verse basilicum

Instructies
 

  • Snij 3 aubergines in dunne plakken. Verdeel de aubergineplakken over 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Bestrooi de plakken aan beide kanten met zout en laat het zout in 15/20 minuten vocht onttrekken aan de aubergines. Dep daarna de plakken met een stukje keukenpapier. Smeer de plakken in met een beetje olijfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand. Zet de bakplaten met aubergineplakken 40 minuten in de oven waarbij je de bakplaten na 20 minuten omwisseld om de onderste bakplaat ook onder de grill te kunnen zetten. Na bereiding zijn de aubergineplakken als het goed is goudbruin geroosterd.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Snipper 1 ui en fruit deze 5 minuten in de olie. Hak 4 teentjes knoflook fijn en voeg toe. Hak 200 gram spinazie grof en voeg toe. Bak even mee, breng op smaak met zout en peper en zet de hittebron uit.
  • Doe 250 gram ricotta in een mengkom. Voeg 1 ei + 90 gram verse pesto toe. Rasp een beetje nootmuskaat. Roer dit tot een gladde saus.
  • Zet de grillstand van de oven uit en zet 'm op boven en onderwarmte. Temperatuur kun je op 200 graden laten staan.
    Verdeel een klein laagje passata (gezeefde tomaten) over de bodem van een ovenschaal.
    Leg hier 3 of 4 lasagnebladen op.
    Verdeel hier weer een laagje passata over.
    Leg de helft van de geroosterde aubergine erop.
    Schep de helft van het ricotta-pesto mengsel erop.
    Verdeel alle spinazie met ui erover.
    Knijp een handje walnoten fijn en verdeel erover.
    Scheur een bol mozzarella van 125 gram in stukjes en verdeel erover.
    Rasp er Grana Padano over.
    Bedek met lasagnebladen.
    Verdeel er een laagje passata over.
    Leg de andere helft van de geroosterde aubergine erop.
    Giet de rest van de passata erop.
    Schep de andere helft van het ricotta-pesto mengsel erop.
    Scheur de andere bol mozzarella in stukjes en verdeel erover.
    Strooi er 1 eetlepel chilivlokken over.
    Rasp er Grana Padano over.
    Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet de schaal 45 minuten in de oven op 200 graden.
    Haal na 45 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal en laat de lasagne nog 10 minuten in de oven staan.
  • Garneer de lasagne met blaadjes basilicum en een handje fijngeknepen walnoten.

Video

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

KokenKoken

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas