De fijnste accommodaties in heel Nederland vind je hier
Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes
Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes
Naar recept gaan Naar recept gaanKeukengerei
- 4 kleine ovenschaaltjes of tapasbakjes
Ingrediënten
Eiernestjes met oud brood en spek
- Olijfolie
- Oud brood
- 1 pakje ontbijtspek
- 4 eieren
- Chilivlokken
- Bieslook
Eiernestjes met oud brood en spek
- 2 eieren
- 1 scheutje melk
- 2 el rietsuiker
- 1 el kaneel
- 1 scheutje bakboter
Kwarteleitjes
- 18 kwarteleitjes
Instructies
Eiernestjes met oud brood en spek
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smeer 4 kleine ovenschaaltjes (tapasbakjes) in met een druppel olijfolie. Steek uit 4 oude boterhammen rondjes en leg deze op de bodem van de schaaltjes. (De rondjes uitsteken kun je doen met een ronde uitsteker of het ovenschaaltje zelf). Bekleed de randen van de schaaltjes met ontbijtspek en duw de spek met een mes een beetje tussen het brood en het schaaltje. Vul elk schaaltje met een ei. Bestrooi met chilivlokken.
- Zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de schaaltjes na bereiding uit de oven en garneer met verse bieslook.
Kaneelsoldaatjes
- Snij van de boterhammen waar je net de rondjes uit hebt gestoken, de korstjes af. Breek 2 eieren in een kommetje met een scheutje melk en roer het met een garde door elkaar.
- Roer in een diep bord 2 eetlepels rietsuiker en 1 eetlepel kaneel door elkaar.
- Verhit een scheutje bakboter in een koekenpan. Haal de broodkorstjes door het geklutste ei en bak ze vervolgens in de pan. Laat de broodkorstjes aan alle kanten goedbruin bakken. Haal ze uit de pan en wentel ze door de kaneelsuiker.
Kwarteleitjes koken
- Kook de kwarteleitjes 3 minuten en laat ze schrikken onder koud water.
Serveren
- Zet de ovenschaaltjes op een plank. Leg de kaneelsoldaatjes er bij. Rangschik de gekookte kwarteleitjes ertussen.