Selecteer een pagina

De fijnste accommodaties in heel Nederland vind je hier

 

Booking.com

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

 

Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes
Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Brunch, Ontbijt
Porties 4 personen

Keukengerei

  • 4 kleine ovenschaaltjes of tapasbakjes

Ingrediënten
  

Eiernestjes met oud brood en spek

  • Olijfolie
  • Oud brood
  • 1 pakje ontbijtspek
  • 4 eieren
  • Chilivlokken
  • Bieslook

Eiernestjes met oud brood en spek

  • 2 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el kaneel
  • 1 scheutje bakboter

Kwarteleitjes

  • 18 kwarteleitjes

Instructies
 

Eiernestjes met oud brood en spek

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer 4 kleine ovenschaaltjes (tapasbakjes) in met een druppel olijfolie. Steek uit 4 oude boterhammen rondjes en leg deze op de bodem van de schaaltjes. (De rondjes uitsteken kun je doen met een ronde uitsteker of het ovenschaaltje zelf). Bekleed de randen van de schaaltjes met ontbijtspek en duw de spek met een mes een beetje tussen het brood en het schaaltje. Vul elk schaaltje met een ei. Bestrooi met chilivlokken.
  • Zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de schaaltjes na bereiding uit de oven en garneer met verse bieslook.

Kaneelsoldaatjes

  • Snij van de boterhammen waar je net de rondjes uit hebt gestoken, de korstjes af. Breek 2 eieren in een kommetje met een scheutje melk en roer het met een garde door elkaar.
  • Roer in een diep bord 2 eetlepels rietsuiker en 1 eetlepel kaneel door elkaar.
  • Verhit een scheutje bakboter in een koekenpan. Haal de broodkorstjes door het geklutste ei en bak ze vervolgens in de pan. Laat de broodkorstjes aan alle kanten goedbruin bakken. Haal ze uit de pan en wentel ze door de kaneelsuiker.

Kwarteleitjes koken

  • Kook de kwarteleitjes 3 minuten en laat ze schrikken onder koud water.

Serveren

  • Zet de ovenschaaltjes op een plank. Leg de kaneelsoldaatjes er bij. Rangschik de gekookte kwarteleitjes ertussen.

Video

Trefwoord Brunch
KokenKoken

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes is heerlijk op een doordeweekse dag, maar hou wel rekening met een relatief lange kooktijd voor de kool. Je kunt echter de rode kool prima van te voren bereiden. In het weekend gemaakt, is doordeweeks weinig tot geen bereidingstijd.

Zelf Lemon Curd maken.

Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Het is lekker ’s morgens in je bakkie yoghurt met muesli, over een bolletje schepijs, op een plakje cake, op een pannenkoek of dacht van een beschuitje met aardbeien en lemon curd?

Paasbrunch