Selecteer een pagina

De fijnste accommodaties in heel Nederland vind je hier

 

Booking.com

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

 

Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes
Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Keuken Brunch, Ontbijt
Porties 4 personen

Keukengerei

  • 4 kleine ovenschaaltjes of tapasbakjes

Ingrediënten
  

Eiernestjes met oud brood en spek

  • Olijfolie
  • Oud brood
  • 1 pakje ontbijtspek
  • 4 eieren
  • Chilivlokken
  • Bieslook

Eiernestjes met oud brood en spek

  • 2 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 2 el rietsuiker
  • 1 el kaneel
  • 1 scheutje bakboter

Kwarteleitjes

  • 18 kwarteleitjes

Instructies
 

Eiernestjes met oud brood en spek

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smeer 4 kleine ovenschaaltjes (tapasbakjes) in met een druppel olijfolie. Steek uit 4 oude boterhammen rondjes en leg deze op de bodem van de schaaltjes. (De rondjes uitsteken kun je doen met een ronde uitsteker of het ovenschaaltje zelf). Bekleed de randen van de schaaltjes met ontbijtspek en duw de spek met een mes een beetje tussen het brood en het schaaltje. Vul elk schaaltje met een ei. Bestrooi met chilivlokken.
  • Zet de schaaltjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de schaaltjes na bereiding uit de oven en garneer met verse bieslook.

Kaneelsoldaatjes

  • Snij van de boterhammen waar je net de rondjes uit hebt gestoken, de korstjes af. Breek 2 eieren in een kommetje met een scheutje melk en roer het met een garde door elkaar.
  • Roer in een diep bord 2 eetlepels rietsuiker en 1 eetlepel kaneel door elkaar.
  • Verhit een scheutje bakboter in een koekenpan. Haal de broodkorstjes door het geklutste ei en bak ze vervolgens in de pan. Laat de broodkorstjes aan alle kanten goedbruin bakken. Haal ze uit de pan en wentel ze door de kaneelsuiker.

Kwarteleitjes koken

  • Kook de kwarteleitjes 3 minuten en laat ze schrikken onder koud water.

Serveren

  • Zet de ovenschaaltjes op een plank. Leg de kaneelsoldaatjes er bij. Rangschik de gekookte kwarteleitjes ertussen.

Video

Trefwoord Brunch
KokenKoken

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Kip Kiev

Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.

Klassieke slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.

Hachee

Oma’s hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord?

Bouillon van botten

Afgezien van het feit dat zelfgemaakte bouillon een krachtige smaakmaker is voor soepen en stoofgerechten, is deze bouillon een echte superfood.

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner blijft er meestal veel eten over. Zonde om weg te gooien. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is en makkelijk te maken.

Paasbrunch