Selecteer een pagina

De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Mexican Pulled Chicken

 

Mexican-pulled-chicken uit Yucatan
Mexican-pulled-chicken-taco

Mexican Pulled Chicken

Als je de eetgewoontes van een ander land wilt ontdekken kun je het beste naar een lokale markt gaan. Op een 'mercado' in Mexico zag ik nieuwe fruitsoorten, kruiden die uit grote bakken werden opgeschept, pittige habanero salsa's en heel veel streetfoodkraampjes. Al dat streetfood is voor mij als foodie een waar paradijs. En een favoriet hapje van mij is een zachte taco gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado. Lekker allemaal, en met dit recept kun jij het nu makkelijk zelf maken.
Keuken Mexicaans, Tex-Mex
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Mexican Pulled Chicken

  • 1 kilo kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilivlokken of chilipoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 limoen

Lekker om erbij te eten

  • 1 pak gordita's
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • puntpaprika
  • rode ui
  • mais
  • refried beans
  • avocado
  • habanero saus of een andere pittige saus

Instructies
 

Mexican Pulled Chicken

  • Voor de marinade doe je 2 el olijfolie in een kommetje. Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl chilivlokken, 1 tl zwarte peper en 1 tl zout toe. Snij 1 limoen doormidden en rasp de zest van een helft van de limoen af. Voeg toe. Knijp vervolgens de halve limoen erboven uit. Roer alles door elkaar.
  • Giet de marinade over 1 kilo kippendijen en wrijf het goed in met schone handen. Dek de kip af met een stuk vershoudfolie en laat het in de koelkast minstens 20 minuten marineren. (Maar hoe langer hoe beter).
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter. (Er zit al olijfolie door de marinade). Braad de kippendijen aan beide kanten goudbruin aan. Ongeveer 3 minuten aan elke kant. Draai daarna de hittebron lager en laat de kip met de deksel op de pan in ± 10 minuten gaar worden. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord of in een ovenschaaltje. Giet het braadvocht over de kip heen. Laat de kip een beetje afkoelen.
  • Pluk de kippendijen met de je vingers uit elkaar en trek er draderige stukjes vanaf. Ga zo door tot je uiteindelijk een schaal vol hebt met pulled chicken.

Serveren

  • Lekker om deze pulled chicken in een gordita te eten met sla, tomaat, rode ui en avocado. Of ringen puntpaprika, refried beans en mais. Je kunt zoveel variëren als je wilt. Druppel er tot slot een beetje habanero saus of een andere pittige saus over .

Video

Notities

Zelf-mais-tortillas-tacos-maken
Kijk hier voor het recept om zelf gordita's (kleine tortilla's) te maken: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/
Trefwoord Kip, pulled chicken
KokenKoken

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Smoothie Piña y Chaya

Mijn favoriete smoothie is gemaakt met ananas (piña), limoen en chaya. Chaya vervang ik door spinazie, wat naar mijn mening voor hetzelfde effect zorgt: een heerlijk koel fris drankje met een knalgroene kleur, wat bomvol staat van de vitamines. Lekker op een warme zomerse dag.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Huevos Rancheros. Hét Mexicaanse ontbijt.

Huevos Rancheros kun je wel zien als hét nationale ontbijt van Mexico. Huevos betekent eieren in het Spaans en dit zijn dus eieren in ranch stijl. Zoals Mexicaanse cowboys het al jaren geleden aten.

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige habanero aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Ik heb m’n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.

Mexicaanse familiemaaltijd. Plato de Familia.

Plato de Familia is een variëteit van verschillende Mexicaanse gerechtjes. Een Mexicaanse familiemaaltijd, waarbij de tafel volgezet wordt met lekkere hapjes, waarmee je een maistortilla kunt vullen.

Zelf mais tortillas maken. Veel lekkerder dan uit de winkel.

De beste deals voor Mexico vind je hier   Zelf mais tortillas maken   Zelf Mais Tortillas maken Echte Mexicaans tortilla’s zijn niet gemaakt van tarwebloem zoals je ze in Nederland in de supermarkt vind, maar van maismeel met een kleine toevoeging van...

Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.

De beste deals voor Mexico vind je hier   Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.   Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree. Deze bonenpasta, beter bekend als refried beans of frigoles refritos, is een echte Mexicaanse klassieker. Dit traditionele gerecht uit de...

Mexican pulled chicken taco en tortillas