De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Huevos Rancheros. Hét Mexicaanse ontbijt.

 

Huevos-Rancheros-Mexicaanse-eieren-met-tomatensalsa-en-refried-beans
Huevos-Rancheros-Het-Nationale-Mexicaanse-ontbijt

Huevos Rancheros

Afgezien van heerlijk dineren kun je ook prima ontbijten in Mexico. Huevos Rancheros kun je wel zien als hét nationale ontbijt van Mexico. Huevos betekent eieren in het Spaans en dit zijn dus eieren in ranch stijl. Zoals Mexicaanse cowboys het al jaren geleden aten. Denk aan knapperige tortilla's met een laag smeuïge refried beans, een schep tomatensalsa en een spiegelei erop. Getopt met avocado, groene peper, verbrokkelde witte kaas en koriander is dit echt een goed begin van je dag.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Salsa

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 groene peper of jalapeño peper
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 2 tl gemalen chipotle peper of 1 tl chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • olijfolie
  • 1/2 limoen

Refried beans

  • olijfolie
  • 1 blik kidneybonen

Gebakken gordita's

  • zonnebloemolie
  • 1 pak gordita's 8 stuks

Spiegeleieren

  • 8 eieren
  • zonnebloemolie

Garnering

  • 1 avocado
  • 1 groene peper of jalapeño peper
  • 1 stuk witte kaas
  • verse koriander

Instructies
 

Salsa

  • Snipper 1 ui en gooi 't in de maatbeker van de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg 2 in stukjes gesneden teentjes knoflook toe. Hak een klein bosje koriander en voeg toe. Een in ringen gesneden groene peper, 2 tl gemalen komijn, 1 tl zwarte peper, 1 tl zout, 1 tl oregano, 2 tl gemalen chipotle peper (of 1 tl chilipoeder) en 1 blik tomatenblokjes.
  • Pureer met de staafmixer tot een salsa (of in de keukenmachine).
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Giet 2/3 van de salsa in de pan en laat de salsa op een lage hittebron 5 minuten rustig pruttelen.

Refried beans

  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Gooi de rest (1/3) van de salsa erbij. Gooi een blik kidneybonen met het vocht erbij. Laat. de bonen 5 minuten rustig pruttelen in de saus. Knijp na 5 min. het sap van een halve limoen boven de bonen uit.
  • Stamp de de bonen met een pureestamper tot puree. Je kunt zelf bepalen hoe fijn of grof je de bonenpuree wilt hebben.

Gebakken gordita's

  • Giet de tomatensalsa uit de pan in een kom en houdt het warm. (Of warm het later weer op in de magnetron). Verhit een scheut zonnebloemolie in dezelfde pan. Haal de gordita's uit de verpakking en bak ze aan beide kanten goudbruin in de hete olie.
  • Je kunt ook zelf kleine tortilla's maken. Volg dan dit recept: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/

Spiegeleieren

  • verhit een klein scheutje zonnebloemolie in (bij voorkeur) een klein pannetje. Breek een ei in het pannetje en bak het spiegelei tot het wit gestold is en de dooier nog zacht. Herhaal dit tot alle eieren gebakken zijn.
  • Als je niet van een zachte dooier houdt dan kun je ook de dooier met een vork door het eiwit roeren en alles laten stollen.

Serveren

  • Leg per persoon 2 gebakken gordita's op een bord. Smeer er een gedeelte bonenpuree op, vervolgens een laagje tomatensalsa en leg daar de eieren op. Garneer met stukjes avocado, ringetjes groene peper (of jalapeño peper), verbrokkelde witte kaas en blaadjes koriander. Schenk er optineel een scheutje habanero saus over (of een andere pittige chilisaus).

Video

KokenKoken

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Smoothie Piña y Chaya

Mijn favoriete smoothie is gemaakt met ananas (piña), limoen en chaya. Chaya vervang ik door spinazie, wat naar mijn mening voor hetzelfde effect zorgt: een heerlijk koel fris drankje met een knalgroene kleur, wat bomvol staat van de vitamines. Lekker op een warme zomerse dag.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige habanero aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Ik heb m’n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.

Mexicaanse familiemaaltijd. Plato de Familia.

Plato de Familia is een variëteit van verschillende Mexicaanse gerechtjes. Een Mexicaanse familiemaaltijd, waarbij de tafel volgezet wordt met lekkere hapjes, waarmee je een maistortilla kunt vullen.

Huevos rancheros