De beste deals voor Spanje vind je hier
Spaanse tosti met chorizo
Spaanse tosti met chorizo
Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen. Voor deze Spaanse tosti gebruik ik chorizo, (manchego) kaas, zongedroogde tomaat, olijven en Spaanse peper. Dat laatste geeft een lekkere kick aan je tosti. En het mooie is, het is helemaal niet moeilijk om te maken! Deze tosti is in een paar minuten klaar.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 4 sneetjes oud brood
- olijfolie
- 2 plakken belegen kaas of Spaanse Manchego kaas
- 8 plakjes chorizo
- 4 zongedroogde tomaten uit een potje
- 8 zwarte olijven
- 1 rode peper
Instructies
- Beleg 2 (oude) boterhammen met belegen kaas (of Spaanse manchego kaas). Leg er de plakjes chorizo overheen. Snij 4 zongedroogde tomaten in stukjes en leg erop. Snij 8 zwarte olijven in stukjes of in schijfjes en leg erop. Snij een paar ringetjes van een een rode peper en leg erop. Dek de tosti af met 2 boterhamen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de tosti's in de olijfolie en druk ze een beetje aan met een spatel. Wanneer de tosti's er aan de onderkant mooi goudbruin uitzien, draai je ze om en laat je de andere kant bakken.
- Haal de tosti's uit de pan. Snij 1x doormidden en aanvallen!