Selecteer een pagina

De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

 

Streetfood-Tacos-de-papa.-Tortillarolletjes-met-pittige-habanero-aardappelpuree-en-kaas
Tacos-de-papa.-Tortillarolletjes-met-habanero-aardappelpuree-en-kaas

Tacos de papa. Gevulde tortillarolletjes.

Naar mijn mening kun je de keuken van een land het beste leren kennen door streetfood te proberen. Op een Mexicaanse mercado kwam ik deze tacorolletjes tegen, die gevuld zijn met pittige aardappelpuree en kaas, oftewel tacos de papa. Want papa betekent simpelweg aardappel in het Spaans. De habanero peper die in de aardappelpuree verwerkt is, is zeer scherp. Als je daar niet zo goed tegen kan, kun je ook een jalapeño peper gebruiken. Ik heb m'n eigen versie van deze tacos de papa gemaakt en het een topping gegeven van zure room, verbrokkelde witte kaas, jalapeño peper en koriander.Super lekker zijn deze rolletjes, die het erg goed zullen doen als traktaie op een feestje of een verjaardag. Dat is weer eens wat anders dan de kaas en worst plank.MINDER TONEN
Keuken Mexicaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zakje instant aardappelpuree
  • 1 habanero peper
  • eventueel: 1 kilo aardappels als je verse aardappelpuree maakt
  • 1 fles zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • 1 pakje gordita's 8 stuks
  • 1 pakje cheddar kaas of geraspte cheddar kaas
  • cocktailprikkers
  • zure room of Griekse yoghurt
  • witte kaas
  • 1 jalapeño peper
  • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

  • Maak een zakje aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Of maak aardappelpuree van verse aardappels door 1 kilo iets kruimige aardappels met een beetje zout in 20 minuten gaar te koken. Giet een scheutje melk bij de afgegoten aardappels en voeg een klontje roomboter toe. Stamp de aardappels met een pureestamper tot puree.
    Snij een habanero peper in kleine stukjes. (Of als je de tacorolletjes minder scherp wilt hebben, gebruik dan een jalapeño peper).
    Roer de stukjes habanero door de aardappelpuree.
    Aardappelpuree maken
  • Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie.
  • Haal de gordita's uit de verpakking. Of maak zelf kleine tortilla's. Het recept vind je hier: https://travelandfoodblog.nl/maistortillas/
    Smeer de randen van een gordita in met een beetje water. Hierdoor blijft het beter plakken.
    Schep er een opscheplepel aardappelpuree net uit het midden op. Leg er een plakje cheddar kaas op.
    Rol de gordita dicht en steek een cocktailprikker in het uiteinde om het beter bij elkaar te houden.
    Maak op deze manier alle tacorolletjes.
  • Frituur 2 à 3 rolletjes tegelijk in de hete olie voor ± 5 minuten. Als de rolletjes er mooi goudbruin uitzien haal je ze met een schuimspaan uit de olie en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Ga zo te werk tot je alle rolletjes hebt gebakken. Hou ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 75 graden.
  • Leg de tacorolletjes op een schaal en geef ze een topping van zure room of Griekse yoghurt, verbrokkelde witte kaas, schijfjes jalapeño peper en verse koriander.
  • Tip. Je kunt zelf met de topping variëren. Ook lekker is het om een topping te deze toppings te gebruiken: guacamole, pico de gallo, ijsbergsla, radijs.

Video

Trefwoord Party, Streetfood
KokenKoken

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Huevos Rancheros. Hét Mexicaanse ontbijt.

Huevos Rancheros kun je wel zien als hét nationale ontbijt van Mexico. Huevos betekent eieren in het Spaans en dit zijn dus eieren in ranch stijl. Zoals Mexicaanse cowboys het al jaren geleden aten.

Mexicaanse familiemaaltijd. Plato de Familia.

Plato de Familia is een variëteit van verschillende Mexicaanse gerechtjes. Een Mexicaanse familiemaaltijd, waarbij de tafel volgezet wordt met lekkere hapjes, waarmee je een maistortilla kunt vullen.

Zelf mais tortillas maken. Veel lekkerder dan uit de winkel.

De beste deals voor Mexico vind je hier   Zelf mais tortillas maken   Zelf Mais Tortillas maken Echte Mexicaans tortilla’s zijn niet gemaakt van tarwebloem zoals je ze in Nederland in de supermarkt vind, maar van maismeel met een kleine toevoeging van...

Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.

De beste deals voor Mexico vind je hier   Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree.   Refried Beans. Mexicaanse bonenpuree. Deze bonenpasta, beter bekend als refried beans of frigoles refritos, is een echte Mexicaanse klassieker. Dit traditionele gerecht uit de...

Tacos de papa. Mexicaans gevulde tortilla rolletjes.