De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier

 

Booking.com

 3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

3x-makkelijke-en-heerlijke-paasbrunch-recepten
3x-makkelijke-en-heerlijke-paasbrunch-recepten

3 makkelijke en heerlijke brunch recepten

Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Eggs in a basket

  • 4 (afbak)kaiserbroodjes
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 1 zakje geraspte kaas
  • zout en peper
  • peterselie optioneel

Zalmrolletjes met pesto

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 potje (verse) pesto
  • 1 verpakking pijnboompitten
  • 1 verpakking gerookte zalm

Wentelteefjes met Griekse yoghurt en vers fruit

  • 4 (oude) boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 scheutje vloeibare boter
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Agave siroop of honing
  • verse fruit zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, rode bessen, e.d.

Instructies
 

Eggs in a basket

  • Snij een rond gat aan de bovenkant van elk kaiserbroodje. Druk het brood aan de binnenkant een beetje plat.
  • Leg in elk broodje een plakje ontbijtspek. Dat kun je aan de zijkant laten overhangen.
  • Breek een ei in een schaaltje. En laat het ei voorzichtig in het gat van een broodje glijden. Doe dit ook met de andere broodjes. Bestrooi met zout en peper.
  • Zet de bakplaat 25 minuten in de oven op 200 graden. Haal na 15 minuten de bakplaat er even uit en strooi geraspte kaas op de bovenkant van de broodjes. Probeer daarbij de dooier een beetje vrij te houden.
  • Bestrooi de broodjes na bereiding optioneel met fijngesneden peterselie.

Zalmrolletjes met pesto

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven.
  • Laat 4 plakjes bladerdeeg een klein beetje ontdooien, maar niet helemaal omdat je er dan niet meer goed kan werken. Haal het beschermlaagje van het bladerdeeg af en leg het plakje op de bakplaat. Maak een ander plakje bladerdeeg eraan vast door het bij de rand net iets te laten overlappen en het aan te drukken.
  • Smeer het oppervlak van het bladerdeeg in met pesto. Bestrooi het met pijnboompitjes. Leg er gerookte zalm op. Snij daarna het belegde bladerdeeg in stroken van ± 2 vingers dik. Rol de stroken luchtig op tot rolletjes.
  • Verdeel de rolletjes met de open kant naar boven op de bakplaat. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.
  • Tip. Je kunt het bakken van de zalmrolletjes combineren met de Eggs in a basket (hierboven beschreven) door de zalmrolletjes in de oven te zetten als de ei-broodjes nog 15 minuten moeten bakken.

Wentelteefjes met Griekse yoghurt en vers fruit

  • Snij met een uitsteker rondjes uit 4 (oude) boterhammen.
  • Klop 2 eieren los met een vork.
  • Verhit een scheutje vloeibare boter in een koekenpan. Haal de broodrondjes door het ei en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant in de pan.
  • Haal de broodrondjes uit de pan laat ze een beetje afkoelen op een bord.
  • Smeer ze in met een lepel Griekse yoghurt en spuit er een klein beetje Agave siroop over. Beleg met vers fruit zoals aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, rode bessen, e.d.

Serveren

  • Rankschik alle drie de gerechtjes per persoon op een mooi bordje.

Video

Trefwoord Brunch
KokenKoken
Rene van der Linden van Rene in de keuken

Rene in de Keuken

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Rene in de keuken YouTube

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Maleisische Kari Ayam Kapitan

De beste deals voor Indonesië vind je hier  Maleisische Kari Ayam Kapitan Maleisische Kari Ayam Kapitan Ayam kapitan, oftewel captain's curry: een behoorlijk pittig maar toch verfijnd Maleis gerecht, een toonbeeld van de complexe Maleise keuken! De Maleise...

Indonesische Ayam Blado. Pittige kip uit Sumatra.

Dit Ayam Blado recept met kip is geïnspireerd op de oorspronkelijke Dendeng Blado met rundvlees. Het kipgerecht Ayam Blado is zeker zo lekker en een stuk sneller klaar. Dit zou je zelfs doordeweeks kunnen maken als je ’s avonds terug komt uit je werk.

Thai Fish Cakes. Thaise viskoekjes.

Thaise viskoekjes zijn een populaire snack in Thailand en zie je veel als streetfood in Bangkok. Deze Fish Cakes zijn een smaakvolle en verrassende manier om vis te eten.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!