De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak! En een van de meest natuurlijke stukjes vlees, want het ree op je bord is afkomstig van de jacht om het wildbeheer in stand te houden. Zo ben je zeker dat je jouw stukje vlees zonder schuldgevoel en milieu bewust kunt verwerken en er heerlijk van kunt genieten!
Snij 2 teentjes knoflook fijn. Rits de naaldjes van een takje rozemarijn en hak ze fijn. Haal de blaadjes van een takje salie.
Verhit een (gietijzeren) koekenpan met een flinke scheut vloeibare bakboter.
Leg de reerugfilets in de hete boter en voeg de knoflook, rozemarijn en salie toe.
Bak de reerugfilets 2 minuten aan beide kanten. Haal ze daarna uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie samen met de knoflook en kruiden. Laat een paar minuten rusten.
Snij het vlees in mooie plakjes en serveer ze op een voorverwarmt bord. Bestrooi de plakjes met versgemalen zout en peper en garneer met de knoflook, rozemarijn en salie. Schenk er een beetje jus uit de pan overheen.