Dit drankje heb ik in Duitsland ontdekt en is zóóó lekker. Het wordt gemaakt met Holunderblüten siroop, wat in Nederland te koop is als Vlierbessen siroop. De vlierbessen geven een zeer speciaal en bijna exotisch tintje aan de frisse cocktail met limoen.Deze cocktail kun je maken mét of zonder alcohol. Met bruisend water of en eentje met Prosecco. Je kunt natuurlijk ook een fles Sekt pakken. Dan blijft het authentiek Duits.
Schenk een klein laagje vlierbessensiroop in een glas. Vul het glas voor 1/3 met appelsap. Vul het glas bijna voor de rest met bruisend water. Hou ± 1 cm over. Doe er een partje limoen in en knijp 1 partje limoen erboven uit. Doe er een paar blaadjes munt bij. Vul het glas voor rest met ijsklontjes. Roer door.
De zomercocktail mét alcohol
Volg alle stappen zoals hierboven beschreven maar vervang het bruisend water door prosecco of sekt.