Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle lunch mee. Natuurlijk kun je hier ook gekookte spaghetti of noedels voor gebruiken. Op de piste, met het voorjaarszonnetje in je gezicht, is dit het lekkerste, maar gewoon thuis is het ook niet te versmaden. En dan ga je toch met je kommetje Spätzle lekker in de tuin of op je balkon in de zon zitten.
4portiesgekookte Spätzle (of spaghetti of noedels)
4eieren
Platte peterselie
1elgemalen zwarte peper.
1stukGrana Padano
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hier 250 gram spekreepjes in uit. Snij in de tussentijd 4 uien in halve ringen, voeg ze toe en bak de uien 10 minuten met de spekjes mee, tot ze mooi bruin gebakken zijn.Voeg 4 porties gekookte Spätzle (of spaghetti of noedels) toe, roer er door en bak mee.
Bak in een andere pan 4 spiegeleieren.
Hak een bosje platte peterselie. Roer door de Spätzle en hou wat achter om te garneren. Voeg 1 eetlepel gemalen zwarte peper toe en roer door het gerecht.
Schep een portie Spätzle in een kom. Leg er een spiegelei bovenop. Rasp er Grana Padano over en garneer met blaadjes platte peterselie.