Selecteer een pagina

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:

 

Booking.com

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

 

Oostenrijks-wintersport-lunchgerecht.-Opgebakken-spatzle-met-spek-en-ui
Oostenrijks-wintersport-lunchgerecht.-Überbackene-Spätzle-mit-Speck-und-Käse

Überbackene Spätzle mit Speck und Käse

Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle lunch mee. Natuurlijk kun je hier ook gekookte spaghetti of noedels voor gebruiken. Op de piste, met het voorjaarszonnetje in je gezicht, is dit het lekkerste, maar gewoon thuis is het ook niet te versmaden. En dan ga je toch met je kommetje Spätzle lekker in de tuin of op je balkon in de zon zitten.
Keuken Oostenrijk
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 scheutje olijfolie
  • 250 gram spekreepjes
  • 4 uien
  • 4 porties gekookte Spätzle (of spaghetti of noedels)
  • 4 eieren
  • Platte peterselie
  • 1 el gemalen zwarte peper.
  • 1 stuk Grana Padano

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hier 250 gram spekreepjes in uit. Snij in de tussentijd 4 uien in halve ringen, voeg ze toe en bak de uien 10 minuten met de spekjes mee, tot ze mooi bruin gebakken zijn.
    Voeg 4 porties gekookte Spätzle (of spaghetti of noedels) toe, roer er door en bak mee.
  • Bak in een andere pan 4 spiegeleieren.
  • Hak een bosje platte peterselie. Roer door de Spätzle en hou wat achter om te garneren. Voeg 1 eetlepel gemalen zwarte peper toe en roer door het gerecht.
  • Schep een portie Spätzle in een kom. Leg er een spiegelei bovenop. Rasp er Grana Padano over en garneer met blaadjes platte peterselie.

Video

Trefwoord Left-over

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Kip Kiev

Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.

Klassieke slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.

Hachee

Oma’s hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord?

Bouillon van botten

Afgezien van het feit dat zelfgemaakte bouillon een krachtige smaakmaker is voor soepen en stoofgerechten, is deze bouillon een echte superfood.

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner blijft er meestal veel eten over. Zonde om weg te gooien. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is en makkelijk te maken.

KokenKoken

Opgebakken Spätzle met spek, uien en kaas