Een voordelige top accommodatie in Spanje vind je hier
Kip Kiev met aardappel-broccoli puree

Kiv Kiev met aardappel-broccoli puree
Er zijn van die gerechten waar je vroeger de show mee stal, maar die nu bijna niet meer op tafel verschijnen. Kip Kiev is typisch zo’n gerecht en dat is toch wel jammer. Tijd voor een comeback. Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingredients
Kip Kiev
- 4 kipfilets
- Roomboter
- Platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- Zout
- 4 plakjes ontbijtspek
- Bloem
- 2 eieren
- Paneermeel
- 1 citroen
Aardappel-broccoli puree
- 1 kilo aardappels
- 1 stronk broccoli
- 1 klontje roomboter
- 1 scheutje melk
Spinaziesalade
- 1 handen verse spinazie
- 1/2 citroen
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
Instructions
Kip KIev
- Maak eerst de kruidenboter door 50 gram roomboter in de keukenmachine te doen. Voeg 2 platgeslagen teentjes knoflook toe, een aantal takjes platte peterselie (fijngehakt), 1 tl chilipoeder en een beetje zout uit de molen smeuïge kruidenboter.
- Bak 4 plakjes ontbijtspek uit tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Snij van de onderkant van de kipfilets de kiphaasjes en loshangende delen. Snij met een scherp mes de kipfilets in de lengte door, tot aan de rand. De kipfilets dus niet helemaal doorsnijden. Sla een kipfilet open zodat je een groot stuk plat vlees hebt liggen. Sla het met een deegroller nog iets platter. Smeer op 1 helft van een kipfilet een kwart van de kruidenboter en leg er een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Vouw weer dicht en druk aan.Zet 3 diepe borden neer en vul deze achtereenvolgens met bloem, 2 losgeklopte eieren en paneermeel. Wentel een kipfilet eerst door de bloem, haal het vervolgens door het ei en bedek het daarna met paneermeel. Herhaal dit met de andere kipfilets.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Verhit een scheut zonnebloemolie in de pan waar je ook de ontbijtspek in hebt gebakken. Braad de kipfilets aan beide kanten goudbruin.Neem de kip uit de pan en laat ze 10 minuten garen in de oven.
Aardappel-broccolipuree
- Kook water in de waterkoker.Schil 1 kilo aardappels, snij ze in kleine stukjes en doe ze in een ruime pan. Strooi eer en beetje zout over. Schenk er zoveel gekookt water bij dat de aardappels net onder staan. Breng aan de kook en laat de aardappels in 15 minuten gaar worden.
- Verdeel intussen een stronk broccoli in roosjes. Schil de steel, en snij deze in stukjes. De steel van de broccoli koken we dus ook mee.Voeg in de laatste 8 minuten van de kooktijd van de aardappels, de broccoli toe.
- Giet na 15 minuten de pan met aardappels en broccoli af in de gootsteen.Laat het even uitstomen en voeg een klontje boter, gemalen peper, gemalen zeezout en een scheutje melk toe.Stamp alles met een pureestamper tot een puree. Controleer of de puree smeuïg genoeg is naar je zin. Voeg anders nog een extra scheut melk toe.
Spinaziesalade
- Doe 2 handen spinazie in een kom. Knijp er een halve citroen boven uit en schenk er een scheutje extra vergine olijfolie bij. Meng door elkaar.
Serveren
- Snij de andere helft van de citroen in plakjes.Leg een deel spinazieblad aan de rand van een bord. Schep een opscheplepel puree in het midden. Leg een kipfilet op de puree en leg er een schijfje citroen op.