Selecteer een pagina

Een voordelige top accommodatie in Spanje vind je hier

 

Booking.com

Kip Kiev met aardappel-broccoli puree

 

Kip-Kiev-uit-Oekraine

Kiv Kiev met aardappel-broccoli puree

Er zijn van die gerechten waar je vroeger de show mee stal, maar die nu bijna niet meer op tafel verschijnen. Kip Kiev is typisch zo’n gerecht en dat is toch wel jammer. Tijd voor een comeback.
Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.
Keuken Oekraine
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Kip Kiev

  • 4 kipfilets
  • Roomboter
  • Platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • Zout
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Bloem
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • 1 citroen

Aardappel-broccoli puree

  • 1 kilo aardappels
  • 1 stronk broccoli
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheutje melk

Spinaziesalade

  • 1 handen verse spinazie
  • 1/2 citroen
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie

Instructies
 

Kip KIev

  • Maak eerst de kruidenboter door 50 gram roomboter in de keukenmachine te doen. Voeg 2 platgeslagen teentjes knoflook toe, een aantal takjes platte peterselie (fijngehakt), 1 tl chilipoeder en een beetje zout uit de molen smeuïge kruidenboter.
  • Bak 4 plakjes ontbijtspek uit tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snij van de onderkant van de kipfilets de kiphaasjes en loshangende delen. Snij met een scherp mes de kipfilets in de lengte door, tot aan de rand. De kipfilets dus niet helemaal doorsnijden. Sla een kipfilet open zodat je een groot stuk plat vlees hebt liggen. Sla het met een deegroller nog iets platter. Smeer op 1 helft van een kipfilet een kwart van de kruidenboter en leg er een plakje uitgebakken ontbijtspek op. Vouw weer dicht en druk aan.
    Zet 3 diepe borden neer en vul deze achtereenvolgens met bloem, 2 losgeklopte eieren en paneermeel. Wentel een kipfilet eerst door de bloem, haal het vervolgens door het ei en bedek het daarna met paneermeel. Herhaal dit met de andere kipfilets.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Verhit een scheut zonnebloemolie in de pan waar je ook de ontbijtspek in hebt gebakken. Braad de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
    Neem de kip uit de pan en laat ze 10 minuten garen in de oven.

Aardappel-broccolipuree

  • Kook water in de waterkoker.
    Schil 1 kilo aardappels, snij ze in kleine stukjes en doe ze in een ruime pan. Strooi eer en beetje zout over. Schenk er zoveel gekookt water bij dat de aardappels net onder staan. Breng aan de kook en laat de aardappels in 15 minuten gaar worden.
  • Verdeel intussen een stronk broccoli in roosjes. Schil de steel, en snij deze in stukjes. De steel van de broccoli koken we dus ook mee.
    Voeg in de laatste 8 minuten van de kooktijd van de aardappels, de broccoli toe.
  • Giet na 15 minuten de pan met aardappels en broccoli af in de gootsteen.
    Laat het even uitstomen en voeg een klontje boter, gemalen peper, gemalen zeezout en een scheutje melk toe.
    Stamp alles met een pureestamper tot een puree. Controleer of de puree smeuïg genoeg is naar je zin. Voeg anders nog een extra scheut melk toe.

Spinaziesalade

  • Doe 2 handen spinazie in een kom. Knijp er een halve citroen boven uit en schenk er een scheutje extra vergine olijfolie bij. Meng door elkaar.

Serveren

  • Snij de andere helft van de citroen in plakjes.
    Leg een deel spinazieblad aan de rand van een bord. Schep een opscheplepel puree in het midden. Leg een kipfilet op de puree en leg er een schijfje citroen op.

Video

Trefwoord Kip

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

KokenKoken

Kip Kiev uit de Oekraine