Selecteer een pagina

De fijnste accommodaties in heel Nederland vind je hier

 

Booking.com

Klassieke slagroomtaart

 

Klassieke-slagroomtaart-met-luchtig-biscuitdeeg-en-vers-fruit
Klassieke-slagroomtaart als van de banketbakker

Klassieke Slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.Van de supermarkt zijn deze slagroomtaarten vaak niet zo lekker. Machinaal gemaakte slagroomtaarten noem ik dat. Vaak net iets te droge biscuit, te weinig slagroom wat dan vaak ook niet echt smaakvol is en fruit uit blik. Dat kan zoveel beter! Net als met zoveel dingen is zelfgemaakt vele malen lekkerder.!Een romige, smeuïge en luchtige slagroomtaart. Het is niet zo moeilijk om te maken. Een van de trucs is om de eieren voor het beslag minstens 10 minuten op de hoogste stand van de mixer of keukenmachine te kloppen. En verder heb je er wat tijd voor nodig, maar dat is deze klassieke slagroomtaart meer dan waard! Dit is écht het lekkerste recept voor een klassieke slagroomtaart.
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Keukengerei

  • 1 springvorm van 22 cm
  • 1 spuitzak met spuitmond

Ingrediënten
  

Biscuitdeeg

  • 6 eieren
  • 175 gram suiker
  • 125 gram patentbloem
  • 45 gram maizena
  • 1 snufje zout

Trempeersiroop

  • 25 ml water
  • 25 gram suiker
  • 1/2 sinaasappel

Slagroom

  • 750 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes klop-fix

Taart opmaken

  • 1 bakje nougatine
  • Gemengd fruit bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn. kiwi, ananas

Instructies
 

Biscuitdeeg

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Mix 6 eieren met 175 gram suiker in de keukenmachine of een mixer, op de hoogste stand in 10 minuten heel luchtig. Het volume moet na het mixen verdubbeld zijn.
    Zeef boven de mengkom met de eieren: 125 gr patentbloem, 45 gr maizena en een snufje zout. Meng het daarna met een rubberen spatel, heel voorzichtig door de opgeklopte eieren. Zorg dat alle lucht die in de eieren geklopt is, behouden blijft.
    Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de taart 30 minuten in de oven op 180 graden.
    Laat de taart na het bakken geheel afkoelen. Dat gaat het snelt als je de taart op een koele plek in huis zet, maar zet de taart niet in de koelkast.

Trempeersiroop

  • Voor de trempeersiroop verhit je in een steelpan 25 ml water met 25 gr suiker, de rasp van een halve sinaasappel en de sap van de sinaasappel. Breng aan de kook en laat koken tot alle suiker is opgelost.

Slagroom

  • Mix 750 ml slagroom met 60 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 zakjes klop-fix stijf.

De taart opmaken

  • Snij de taart op 1/3 met een lang mes door. Leg deze laag ondersteboven op een plat bord of plaat (bv een plaat uit een vlaaivorm).
    Smeer de taartlaag in met de helft van de trempeersiroop en smeer er daarna een laag slagroom overheen. (2 opscheplepels ongevee).
    Snij de volgende taartaag af en leg deze op de slagroom. Smeer deze laag op dezelfde manier in met de rest van de trempeersiroop en een deel slagroom.
    Leg de laatste taartlaag op de slagroom en smeer hier een ruime hoeveelheid slagroom over. (Zorg wel dat je genoeg overhoudt om er toefjes van te spuiten op de bovenkant). Smeer de slagroom van de bovenkant naar de zijkanten, zodat je gelijk over kan gaan om de zijkanten dicht te smeren met slagroom.
    Dit gaat het makkelijkst als je de plaat of het bord waar de taart op staat op je hand laat rusten, waardoor je makkelijk de slagroom tegen de zijkanten kan smeren.
    Als de zijkanten ingesmeerd zijn met slagroom, druk je met je hand de nougatine er tegenaan.
    Doe de rest van de slagroom oven in een spuitzak met een brede spuitmond en spuit langs de zijkant rozetten op de taart. Spuit langs de rozetten vervolgens een paar toefjes slagroom en daarna vul je het op met rozetten. Zie voor instructie: https://www.youtube.com/watch?v=ErH3BLhj93M
    Decoreer de taart met gemengd fruit. Bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn, kiwi, ananas.

Video

Trefwoord Appeltaart, Bakken, Biscuitdeeg, Slagroomtaart
KokenKoken

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas

De fijnste accommodaties in Tirol boek je hier:  Opgebakken Spätzle met spek, ui en kaas   Überbackene Spätzle mit Speck und Käse Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui en kaas maak je hier lekkere snelle...

Kip Kiev

Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker. De kip wordt extra mals en sappig door de kruidenboter die erin opgesloten zit.

Hachee

Oma’s hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord?

Bouillon van botten

Afgezien van het feit dat zelfgemaakte bouillon een krachtige smaakmaker is voor soepen en stoofgerechten, is deze bouillon een echte superfood.

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner blijft er meestal veel eten over. Zonde om weg te gooien. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is en makkelijk te maken.

Klassieke slagroomtaart maken