De fijnste accommodaties in heel Nederland vind je hier
Klassieke slagroomtaart

Klassieke Slagroomtaart
Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.Van de supermarkt zijn deze slagroomtaarten vaak niet zo lekker. Machinaal gemaakte slagroomtaarten noem ik dat. Vaak net iets te droge biscuit, te weinig slagroom wat dan vaak ook niet echt smaakvol is en fruit uit blik. Dat kan zoveel beter! Net als met zoveel dingen is zelfgemaakt vele malen lekkerder.!Een romige, smeuïge en luchtige slagroomtaart. Het is niet zo moeilijk om te maken. Een van de trucs is om de eieren voor het beslag minstens 10 minuten op de hoogste stand van de mixer of keukenmachine te kloppen. En verder heb je er wat tijd voor nodig, maar dat is deze klassieke slagroomtaart meer dan waard! Dit is écht het lekkerste recept voor een klassieke slagroomtaart.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- 1 springvorm van 22 cm
- 1 spuitzak met spuitmond
Ingrediënten
Biscuitdeeg
- 6 eieren
- 175 gram suiker
- 125 gram patentbloem
- 45 gram maizena
- 1 snufje zout
Trempeersiroop
- 25 ml water
- 25 gram suiker
- 1/2 sinaasappel
Slagroom
- 750 ml slagroom
- 60 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 zakjes klop-fix
Taart opmaken
- 1 bakje nougatine
- Gemengd fruit bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn. kiwi, ananas
Instructies
Biscuitdeeg
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Mix 6 eieren met 175 gram suiker in de keukenmachine of een mixer, op de hoogste stand in 10 minuten heel luchtig. Het volume moet na het mixen verdubbeld zijn.Zeef boven de mengkom met de eieren: 125 gr patentbloem, 45 gr maizena en een snufje zout. Meng het daarna met een rubberen spatel, heel voorzichtig door de opgeklopte eieren. Zorg dat alle lucht die in de eieren geklopt is, behouden blijft.Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de taart 30 minuten in de oven op 180 graden.Laat de taart na het bakken geheel afkoelen. Dat gaat het snelt als je de taart op een koele plek in huis zet, maar zet de taart niet in de koelkast.
Trempeersiroop
- Voor de trempeersiroop verhit je in een steelpan 25 ml water met 25 gr suiker, de rasp van een halve sinaasappel en de sap van de sinaasappel. Breng aan de kook en laat koken tot alle suiker is opgelost.
Slagroom
- Mix 750 ml slagroom met 60 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 zakjes klop-fix stijf.
De taart opmaken
- Snij de taart op 1/3 met een lang mes door. Leg deze laag ondersteboven op een plat bord of plaat (bv een plaat uit een vlaaivorm). Smeer de taartlaag in met de helft van de trempeersiroop en smeer er daarna een laag slagroom overheen. (2 opscheplepels ongevee).Snij de volgende taartaag af en leg deze op de slagroom. Smeer deze laag op dezelfde manier in met de rest van de trempeersiroop en een deel slagroom.Leg de laatste taartlaag op de slagroom en smeer hier een ruime hoeveelheid slagroom over. (Zorg wel dat je genoeg overhoudt om er toefjes van te spuiten op de bovenkant). Smeer de slagroom van de bovenkant naar de zijkanten, zodat je gelijk over kan gaan om de zijkanten dicht te smeren met slagroom.Dit gaat het makkelijkst als je de plaat of het bord waar de taart op staat op je hand laat rusten, waardoor je makkelijk de slagroom tegen de zijkanten kan smeren.Als de zijkanten ingesmeerd zijn met slagroom, druk je met je hand de nougatine er tegenaan.Doe de rest van de slagroom oven in een spuitzak met een brede spuitmond en spuit langs de zijkant rozetten op de taart. Spuit langs de rozetten vervolgens een paar toefjes slagroom en daarna vul je het op met rozetten. Zie voor instructie: https://www.youtube.com/watch?v=ErH3BLhj93MDecoreer de taart met gemengd fruit. Bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn, kiwi, ananas.