Selecteer een pagina

De fijnste accommodaties in heel Nederland vind je hier

 

Booking.com

Klassieke slagroomtaart

 

Klassieke-slagroomtaart-met-luchtig-biscuitdeeg-en-vers-fruit
Klassieke-slagroomtaart als van de banketbakker

Klassieke Slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.Van de supermarkt zijn deze slagroomtaarten vaak niet zo lekker. Machinaal gemaakte slagroomtaarten noem ik dat. Vaak net iets te droge biscuit, te weinig slagroom wat dan vaak ook niet echt smaakvol is en fruit uit blik. Dat kan zoveel beter! Net als met zoveel dingen is zelfgemaakt vele malen lekkerder.!Een romige, smeuïge en luchtige slagroomtaart. Het is niet zo moeilijk om te maken. Een van de trucs is om de eieren voor het beslag minstens 10 minuten op de hoogste stand van de mixer of keukenmachine te kloppen. En verder heb je er wat tijd voor nodig, maar dat is deze klassieke slagroomtaart meer dan waard! Dit is écht het lekkerste recept voor een klassieke slagroomtaart.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Keukengerei

  • 1 springvorm van 22 cm
  • 1 spuitzak met spuitmond

Ingrediënten
  

Biscuitdeeg

  • 6 eieren
  • 175 gram suiker
  • 125 gram patentbloem
  • 45 gram maizena
  • 1 snufje zout

Trempeersiroop

  • 25 ml water
  • 25 gram suiker
  • 1/2 sinaasappel

Slagroom

  • 750 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes klop-fix

Taart opmaken

  • 1 bakje nougatine
  • Gemengd fruit bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn. kiwi, ananas

Instructies
 

Biscuitdeeg

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Mix 6 eieren met 175 gram suiker in de keukenmachine of een mixer, op de hoogste stand in 10 minuten heel luchtig. Het volume moet na het mixen verdubbeld zijn.
    Zeef boven de mengkom met de eieren: 125 gr patentbloem, 45 gr maizena en een snufje zout. Meng het daarna met een rubberen spatel, heel voorzichtig door de opgeklopte eieren. Zorg dat alle lucht die in de eieren geklopt is, behouden blijft.
    Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de taart 30 minuten in de oven op 180 graden.
    Laat de taart na het bakken geheel afkoelen. Dat gaat het snelt als je de taart op een koele plek in huis zet, maar zet de taart niet in de koelkast.

Trempeersiroop

  • Voor de trempeersiroop verhit je in een steelpan 25 ml water met 25 gr suiker, de rasp van een halve sinaasappel en de sap van de sinaasappel. Breng aan de kook en laat koken tot alle suiker is opgelost.

Slagroom

  • Mix 750 ml slagroom met 60 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 zakjes klop-fix stijf.

De taart opmaken

  • Snij de taart op 1/3 met een lang mes door. Leg deze laag ondersteboven op een plat bord of plaat (bv een plaat uit een vlaaivorm).
    Smeer de taartlaag in met de helft van de trempeersiroop en smeer er daarna een laag slagroom overheen. (2 opscheplepels ongevee).
    Snij de volgende taartaag af en leg deze op de slagroom. Smeer deze laag op dezelfde manier in met de rest van de trempeersiroop en een deel slagroom.
    Leg de laatste taartlaag op de slagroom en smeer hier een ruime hoeveelheid slagroom over. (Zorg wel dat je genoeg overhoudt om er toefjes van te spuiten op de bovenkant). Smeer de slagroom van de bovenkant naar de zijkanten, zodat je gelijk over kan gaan om de zijkanten dicht te smeren met slagroom.
    Dit gaat het makkelijkst als je de plaat of het bord waar de taart op staat op je hand laat rusten, waardoor je makkelijk de slagroom tegen de zijkanten kan smeren.
    Als de zijkanten ingesmeerd zijn met slagroom, druk je met je hand de nougatine er tegenaan.
    Doe de rest van de slagroom oven in een spuitzak met een brede spuitmond en spuit langs de zijkant rozetten op de taart. Spuit langs de rozetten vervolgens een paar toefjes slagroom en daarna vul je het op met rozetten. Zie voor instructie: https://www.youtube.com/watch?v=ErH3BLhj93M
    Decoreer de taart met gemengd fruit. Bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn, kiwi, ananas.

Video

Trefwoord Appeltaart, Bakken, Biscuitdeeg, Slagroomtaart
KokenKoken

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Rode kool met appeltjes

Rode kool met appeltjes is heerlijk op een doordeweekse dag, maar hou wel rekening met een relatief lange kooktijd voor de kool. Je kunt echter de rode kool prima van te voren bereiden. In het weekend gemaakt, is doordeweeks weinig tot geen bereidingstijd.

Klassieke slagroomtaart maken