Selecteer een pagina

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier

 

Booking.com

Hachee, het lekkerste Hollandse stoofvlees volgens oma’s recept.​

Hachee-Hollands-stoofvlees-zoals-je-het-van-vroeger-kent
Hachee-volgens-oma's-recept

Hachee. Hollands stoofvlees volgens oma's recept.

Oma's hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord? Het is helemaal geen moeilijk gerecht. Weinig ingrediënten en uiteindelijk vol van smaak. Je hebt er alleen wat tijd voor nodig om de hachee te laten stoven. Maar ook daar heb je eigenlijk geen omkijken naar.Lekker met rode kool en appel, hutspot of een boerenkoolstamppot. En de hachee combineert ook heel goed met rijst. Ach, eigenlijk is het overal lekker bij.
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram doorregen rundvlees in blokjes gesneden
  • 5 uien
  • 2 el bakboter
  • Zout
  • Witte peper
  • Bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 gedroogde rode peper
  • 1 scheutje rode wijnazijn
  • 1/2 liter rundvleesjus van juspoeder
  • 2 Maggi bouillonblokjes
  • 1 scheutje Worcestershire sauce

Instructies
 

  • Snipper 5 uien. Verhit 2 eetlepels bakboter (of reuzel) in een stoofpan en fruit de uien hier 5 minuten in.
    Bestrooi de rundvleesblokjes met zout, witte peper en bloem en meng het erdoor. Voeg een eetlepel bloem toe aan de uien en roer het erdoor. Doe er 2 laurierblaadjes en 4 kruidnagels bij. Snij de gedroogde rode peper eventueel 1 keer in lengte doormidden (voor een scherpere smaak) en voeg deze toe.
    Tip. Als je de kruidnagels door de laurierblaadjes steekt dan vis je ze er naderhand makkelijk weer uit.
    Voeg het rundvlees toe en roer alles goed door. Schenk er een scheutje rode wijnazijn bij en een halve liter rundvleesjus. Verkruimel 2 Maggi bouillonblokjes erboven. Voeg eventueel extra water toe om het vlees helemaal onder te doen staan.
    Breng de pan aan de kook en laat de hachee 2 uur pruttelen op een lage hittebron.
    Voeg tegen het einde van de bereiding een scheutje Worcestershire sauce toe.
    Hachee is lekker met rode kool met appel. hutspot of een stamppot.

Video

KokenKoken

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Pho Bo uit Vietnam

Pho Bo is hét nationale gerecht van Vietnam. Op elke straathoek is wel een eetstalletje te vinden waar je deze smaakvolle spicy soep kunt krijgen. Logisch, want Vietnamezen eten de soep als ontbijt, lunch of avondeten.

Dal Bhat

Dal Bhat. Dal is de naam van gerechten die gemaakt zijn van linzen, en bhat staat voor rijst. Dit spicy gerecht komt uit India en in Nepal wordt het veel gegeten.

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig.

Thaise groene curry

Een klassieker uit de Thaise keuken: Thaise groene curry. Een heerlijke milde curry met kip en aubergine, die bol staat van de Thaise smaakmakers. Een echte smaakexplosie in je kommetje.

Maak zelf Atjar Tjampoer

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder en gezonder.

Pruimen-tomaten-kipcurry

Aziatisch, zoetzuur en spicy. Doe eens wat anders met pruimen. Je kunt er jam van maken, chutney of taart. Maar deze vruchten lenen zich ook uitermate goed in Aziatische gerechten.

Oud Hollandse Hachee