De beste deals voor Thailand vind je hier

 

Booking.com

Thaise Drunken Noodles. Spicy streetfood uit Thailand.

Thai-Drunken-Noodles-Spicy-STreetfood-uit-Bangkok-Thailand
Thai-Drunken-Noodles-Bangkok-Streetfood

Thaise Drunken Noodles

Als je van Thais eten houdt, dan ben je misschien al bekend met Drunken Noodles, of Pad kee mao ผัดขี้เมา zoals het daar genoemd wordt. De naam van dit gerecht komt niet voort uit het feit dat er alcohol in gebruikt zou worden, maar het is ontstaan omdat veel Thaise mensen dit graag eten na een avondje stappen en borrelen. Een soort anti-kater recept dus. In Thailand wordt dit gerecht gemaakt met veel meer pepers dan ik hier gebruik, mijn versie is aangepast voor de Europese smaak. Maar voel je vrij om meer pepers te gebruiken en de Spaanse pepers te vervangen voor rawit of bird eye chilies.Wat je ook doet, het is een lekker snel te bereiden streetfood gerechtje, wat ook natuurlijk ook heerlijk smaakt als je niets gedronken hebt!
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Thais
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipdijfilets
  • zout en witte peper
  • 1 pak noedels 4 porties
  • 1 rode peper of een aantal rawit pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kaffir limoenblaadjes
  • 1 paksoi
  • 1 kleine verpakking spinazie 200 gram
  • 1 blikje babymais
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el vissaus
  • 1 el bruine suiker
  • pinda's
  • verse (Thaise) basilicum

Instructies
 

Drunken Noodles

  • Breng een pan met water de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en spoel af met stromend water. Laat ze uitlekken.
  • Bestrooi 4 kipdijfilets aan beide kanten met zout en witte peper en snij ze in reepjes. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de kip hier bruin en krokant in.
  • Snij 1 rode peper in ringen. Als je het pittiger wilt hebben gebruik dan een aantal rawit of bird eye pepers. Snij 4 teentjes knoflook fijn. Snij de nerf uit 2 kaffir limoenblaadjes en snij het blad in dunne reepjes. Snij 1 paksoi in stukjes.
  • Voeg de gesneden per, knoflook en limoenblaadjes toe aan de kip en bak een paar minuutjes mee. Voeg de gesneden paksoi toe en de spinazie en roer er door.
  • Haal een blikje babymais voor de helft leeg (helemaal mag ook) en snij de babymais in grove stukken. Voeg toe.
  • Roer de gekookte noedels door de kip en groenten.
  • Maak een roerbaksaus door 1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 1 el ketjap manis, 1 el vissaus en 1 el bruine suiker in een kom te doen en te mengen. Roer vervolgens de saus door de noedels in de wok.

Serveren

  • Schep de noedels in een kom. Garneer met gehakte pinda's, blaadjes (Thaise) basilicum en eventueel extra rode peper ringetjes.

Video

Trefwoord Roerbakken, Streetfood

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Indonesische Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thai-Drunken-Noodles-Authentiek-STreetfood-uit-Bangkok-Thailand