De beste deals voor Thailand vind je hier
Thaise Drunken Noodles. Spicy streetfood uit Thailand.
Thaise Drunken Noodles
Als je van Thais eten houdt, dan ben je misschien al bekend met Drunken Noodles, of Pad kee mao ผัดขี้เมา zoals het daar genoemd wordt. De naam van dit gerecht komt niet voort uit het feit dat er alcohol in gebruikt zou worden, maar het is ontstaan omdat veel Thaise mensen dit graag eten na een avondje stappen en borrelen. Een soort anti-kater recept dus. In Thailand wordt dit gerecht gemaakt met veel meer pepers dan ik hier gebruik, mijn versie is aangepast voor de Europese smaak. Maar voel je vrij om meer pepers te gebruiken en de Spaanse pepers te vervangen voor rawit of bird eye chilies.Wat je ook doet, het is een lekker snel te bereiden streetfood gerechtje, wat ook natuurlijk ook heerlijk smaakt als je niets gedronken hebt!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 4 kipdijfilets
- zout en witte peper
- 1 pak noedels 4 porties
- 1 rode peper of een aantal rawit pepers
- 4 teentjes knoflook
- 2 kaffir limoenblaadjes
- 1 paksoi
- 1 kleine verpakking spinazie 200 gram
- 1 blikje babymais
- 1 el oestersaus
- 1 el sojasaus
- 1 el ketjap manis
- 1 el vissaus
- 1 el bruine suiker
- pinda's
- verse (Thaise) basilicum
Instructies
Drunken Noodles
- Breng een pan met water de kook en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en spoel af met stromend water. Laat ze uitlekken.
- Bestrooi 4 kipdijfilets aan beide kanten met zout en witte peper en snij ze in reepjes. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een wok en bak de kip hier bruin en krokant in.
- Snij 1 rode peper in ringen. Als je het pittiger wilt hebben gebruik dan een aantal rawit of bird eye pepers. Snij 4 teentjes knoflook fijn. Snij de nerf uit 2 kaffir limoenblaadjes en snij het blad in dunne reepjes. Snij 1 paksoi in stukjes.
- Voeg de gesneden per, knoflook en limoenblaadjes toe aan de kip en bak een paar minuutjes mee. Voeg de gesneden paksoi toe en de spinazie en roer er door.
- Haal een blikje babymais voor de helft leeg (helemaal mag ook) en snij de babymais in grove stukken. Voeg toe.
- Roer de gekookte noedels door de kip en groenten.
- Maak een roerbaksaus door 1 el oestersaus, 1 el sojasaus, 1 el ketjap manis, 1 el vissaus en 1 el bruine suiker in een kom te doen en te mengen. Roer vervolgens de saus door de noedels in de wok.
Serveren
- Schep de noedels in een kom. Garneer met gehakte pinda's, blaadjes (Thaise) basilicum en eventueel extra rode peper ringetjes.