Selecteer een pagina

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:

 

Booking.com

Indonesische Rendang van Ganzenbout

 

Indodesische-rendang-van-ganzenbout
Indonesische-Wild-Gooze-Rendang

Indonesiche Rendang van Ganzenbout

Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Een aantal uur later is het vlees buitengewoon mals en vol van smaak.
Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout. Het vlees van ganzenpoten is net als rundvlees ook behoorlijk stug en heeft een lange bereidingstijd nodig om mals te worden. Uitermate geschikt voor zo'n lekkere pittige rendang dus.
In deze video kun je zien hoe je Gooze Rendang klaarmaakt, maar je kunt met dezelfde ingrediënten natuurlijk ook rendang maken van rundvlees, lamsvlees of zelfs kalkoen.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 ganzenbouten
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 cm gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode pepers
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 kaneelstokje
  • 1 stengel citroengras
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 tl tamarindepasta
  • 1 schijfje gula djawa of 2 el bruine suiker
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 scheutje ketjap manis
  • tarwebloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Snipper 1 ui en fruit deze in de olie. Snij een stukje gember van ± 1 cm fijn en voeg toe. Hak 3 teentjes knoflook en voeg toe. Snij 2 rode pepers in ringetjes en voeg toe.
    Voeg 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen koriander, tl tamarindepasta en 1 kaneelstokje toe.
    Kneus een stengel citroengras en voeg toe.
    Snij de nerf uit 3 limoenblaadjes, leg ze op elkaar en snij ze in heel dunne reepjes. Doe in de pan erbij.
    Verkruimel 2 kippenbouillonblokjes en voeg toe.
    Snij een schijfje gula djawa fijn en voeg toe, of gebruik 2 eetlepels bruine suiker.
    Schenk 1 blik kokosmelk à 400 ml en een scheutje ketjap manis in de pan.
  • Bestuif de ganzenbouten met bloem en leg ze in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet daarna de pan met deksel erop 2 à 3 uur in de oven op 140 graden. Het is klaar als de ganzenbouten zó gaar zijn dat het van het bot valt.
  • Serveer de rendang met witte rijst, atjar tjampoer, tomaat en sla. Of maak als bijgerecht Sambal Goreng Boontjes. Het recept hiervoor is tevens te vinden op deze website. https://travelandfoodblog.nl/sambal-goreng-boontjes/
  • TIP! Met dezelfde ingrediënten uit dit recept kun je de rendang ook maken met rundvlees, lamsvlees of zelfs kalkoen.

Video

Rene van der Linden van Rene in de keuken

Rene in de Keuken

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een dosis passie voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Rene in de keuken YouTube

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Hollandse hutspot met een Spaanse twist

Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

Oliebollen wentelteefjes

Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

Gevulde varkensrollade

Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

Zelf marsepein maken

Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

Ganzenborstfilet van wilde gans

Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken, ook wel bekend als de cucina povera, de ‘armeluiskeuken’. Het is eenvoudig te bereiden is en maakt gebruik van goedkope verkrijgbare ingrediënten.

Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

Surinaamse sambal

Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

Authentieke Nasi Goreng

Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die ik op Bali geserveerd kreeg.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Indonesische-Wild-Gooze-Rendang