Hou jij van wildgerechten en van stoofpotjes? Zet dan deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan. Je kunt deze wildstoof makkelijk vooraf bereiden, dus als je gasten krijgt en je wilt ze hier mee verrassen, dan hoef je het gerecht op het moment dat je wilt gaan eten alleen nog even op te warmen. Bovendien is de stoof de dag na bereiding alleen nog maar lekkerder omdat alle smaken dan goed zijn ingetrokken.Deze stoofpot wordt klaargemaakt van procureur van wildzwijn. Natuurlijk kun je, als niet van een sterke wildsmaak houdt, deze stoof klaarmaken met varkensprocureur. Of gebruik een stuk doorregen rundvlees, dat is ook heel goed om te stoven.Serveer de wildstoof met bijvoorbeeld zelfgemaakte patat frites. Het recept vind je hier: https://www.youtube.com/watch?v=WNSKy8ZUccU&t=2s
Maak 500 ml bouillon van 1 bospaddenstoelbouillonblokje.
Snij 1 kilo procureur van wildzwijn (of varkensprocureur) in stukjes. Bestrooi de stukjes vlees met zout en peper en meng er een volle eetlepel bloem door.
Verhit in een stoofpan een klont roomboter met een scheut olijfolie en bak het vlees hier rondom bruin in.
Snipper intussen 2 uien en 4 teentjes knoflook. Verhit een koekenpan en bak hier 200 gram spekblokjes in uit. Wanneer het spek wat vet heeft vrijgegeven voeg je de uien en knoflook toe en bak je dit in het spekvet.Voeg 1 el tijm, 1 el jeneverbessen, 4 laurierblaadjes en 5 kruidnagels toe.
Gooi het uien en kruidenmengsel bij de stoofpot en roer door elkaar.
Schil 4 grote aardappels, snij ze in stukjes en voeg toe.
Snij 400 gram wortels in stukken en voeg toe.
Giet 1 flesje bruin bier of bokbier in de stoofpan en de halve liter bospaddenstoelbouillon. Breng het geheel aan de kook.
Zet de stoofpan 2,5 uur in de oven op 150 graden. Je kunt de stoofpan ook 2,5 uur op een laag pitje laten sudderen.
Serveer de wildstoof in een diep bord met verse bladpeterselie. Dit gerecht is ook lekker met verse patat frites en rode kool.