Selecteer een pagina

Aziatische roerbak spruitjes met kurkuma aardappels

 

Roergebakken spruitjes met spekjes en kurkuma aardappels
Roergebakken spruitjes met spekjes en kurkuma aardappels

Aziatische roerbak spruitjes met kurkuma aardappels

Ben jij geen liefhebber van spruitjes? Dat kan ik me goed voorstellen. Ik was ook nooit een grote fan van spruitjes. Tot ik besloot er eens wat anders mee te doen en ze te roerbakken met spekjes en ketjap. Dat is echt andere koek, of eigenlijk andere spruit... Ik weet zeker dat je overstag bent als je dit het geproefd. En in combinatie met de kurkuma aardappels met Koreaanse chiliflakes heb je supersnel een lekkere Aziatische maaltijd op tafel staan.
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Keukengerei

  • Wok

Ingrediƫnten
  

Roerbak spruitjes

  • 750 gram spruitjes
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • Ketjap A
  • 1 tl sambal oelek

Kurkuma aardappels

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl Koreaanse chilivlokken
  • 1 kippenbouillontablet
  • Koriander en platte peterselie

Instructies
 

Roerbak spruitjes

  • Maak 750 gram spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze in 6 minuten met een eetlepel zout beetgaar. Snij 1 ui in halve ringen en snipper 2 teentjes knoflook.
    Verhit een wokpan en bak daar 200 gram spekreepjes in uit. Voeg daarna de gesneden ui en knoflook toe aan de spekjes en bak even mee. Voeg een volle eetlepel bloem toe en roer er doorheen. Dit zorgt voor de binding van de saus. Voeg de beetgare spruitjes toe en roer door. Schenk een flinke scheut ketjap A en een theelepel sambal oelek in de wokpan en roer erdoor. Giet er een scheutje gekookt water bij, roer door en breng aan de kook. Zodra het kookt kun je de hittebron uitzetten.

Kurkuma aardappels

  • Kook water in de waterkoker. Schil 1 kilo aardappels en snij in kwarten. Snij 1 ui in halve ringen en snipper 2 teentjes knoflook.
    Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoofpan en fruit de gesneden ui en knoflook hier een paar minuten in. Voeg 1 eetlepel kurkuma, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theellepel chilivlokken en 1 verkruimeld kippenbouillontablet toe en bak even mee tot je de geuren ruikt die vrijkomen. Roer de aardappelparten erdoor. Giet er zoveel gekookt water bij tot de aardappels net onder staan. Laat de aardappelcurry 20 minuten zachtjes koken.

Serveren

  • Schep in een diepe kom een opscheplepel de kurkuma aardappels. Je hoeft de aardappels niet af te gieten, je kunt ze gewoon uit de bouillon scheppen. Schep daarnaast de roergebakken spruitjes. Garneer met koriander of platte peterselie en strooi een beetje Koreaanse chilivlokken over. de aardappels.

Video

Notities