Selecteer een pagina

Ingrediënten

1 pond gehakt
1 gesnipperde ui
1 teen gehakte knoflook
1/2 theelepel komijn
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1 groene paprika pepers in blokjes gesneden
1 blik refried beans (bonenpuree)
1 pak gezeefde tomaten
Enchilada saus (b.v. San­ta Ma­ria En­chi­l­a­d­a sea­so­ning mix)
6 tortilla’s
Gesneden ijsbergsla
1 kop gehakte tomaat
2 kopjes geraspte cheddar kaas
Gesneden bieslook voor garnering

 

Deze smothered wet burrito’s met rundergehakt en bonen worden gesmoord in een mexicaanse saus en gesmolten kaas. Top de burrito’s met je eigen favorieten zoals guacamole, zure room, sla, ui en tomaten. 
 
Verwarm de oven voor op 400 graden F (200 C).
Bak het gehakt en de ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Kook en roer tot het gelijkmatig bruin is en de ui doorschijnend is. 
Giet het vet af en breng op smaak met de knoflook, komijn, zout en peper. Roer de groene paprika en de refried beans erdoor tot ze goed gemengd zijn. Zet het vuur uit, maar houd het warm.
Meng in een pan de tomatensaus en enchilada-saus en kook op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en houd het warm. 
Plaats een tortilla op een bord en plaats ongeveer een 1/2 kopje van het gehakt mengsel op het midden. Ik deel het rundvleesmengsel in zes gelijke porties. Top met een beetje cheddarkaas en sla. U kunt ook andere groenten toevoegen.
Vouw de linker- en rechterkant van de tortilla over de vulling en houd hem op zijn plaats met je vingers. Vouw vervolgens de bovenkant en onderkant van de tortilla over de vulling (zoals een envelop) en plaats de kant met de naad naar beneden in ingevette ovenschaal. 
Giet de pan met enchiladasaus over de bovenkant.
Bedek de bovenkant met kaas.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten totdat burrito’s worden verwarmd en kaas wordt gesmolten. Top met meer sla, tomaat, zure room en gedroogde bieslook.
Deel dit: