Leftover mashed potato buns

 

Leftover Mashed-potato-buns from the USA
Leftover Mashed-potato-buns from the USA

Leftover mashed potato buns. Luchtige aardappelbroodjes uit de USA.

Een perfecte manier om restjes aardappel te gebruiken, deze mashed potato buns. Je wordt met luchtige en een beetje zoete aardappelbroodjes beloond na het bakken. Ik weet zeker dat je nog nooit broodjes als deze hebt geproefd. Serveer ze direct bij een stoofpot zoals de Texas cowboy stew. Of eet ze bij een lekkere gevulde maaltijdsoep.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans

Keukengerei

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 2 gekookte aardappels
  • 1/2 kop Warme melk
  • 1 eetlepel Droge gist
  • 1/2 kop Rietsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 theelepel Zout
  • 100 gram Gezouten roomboter
  • 4 koppen Bloem
  • Polenta

Instructies
 

  • Stamp 2 gekookte aardappels.
    Smelt in een steelpannetje 100 gram gezouten roomboter
    Meng in een keukenmachine met een deeghaak de aardappelpuree en met 1 kop warme melk.
    Voeg 2 eieren, de gesmolten boter, 1/2 kop rietsuiker, 1 tl zout en 1 el droge gist toe en meng door elkaar.
    Dek de mengkom af met een schone theedoek en laat het mengsel 5 minuten rusten.
    Voeg 4 koppen bloem in gedeeltes toe. Meng eerst 1 kop bloem door het mengsel, daarna de 2e, de 3e en de 4e. Zet de keukenmachine uit als alles goed tot een deeg is gemengd en het deeg niet meer aan de zijkant van de kom kleeft.
    Smeer een andere grote kom in met een klein beetje zonnebloemolie. Doe het deeg in de kom en smeer de bovenkant van het deeg ook in met een beetje zonnebloemolie. Dek af met een theedoek en laat 1 uur op een tochtvrije plek staan, totdat het mengsel in omvang is verdubbeld.
    Als het mengsel is verdubbeld, mag je je bokskwalititeiten laten zien en sla een paar keer stevig op het deeg..
    Smelt nog een klontje boter en smeer daar een ovenschaal mee in.
    Doe wat bloem op je handen en trek uit de deegbal een stukje deeg ter grootje van een tennisbal. Vouw de uitstekende stukjes naar achter en leg het in de ovenschaal. Ga zo door tot al het deeg op is en de ovenschaal gevuld met bolletjes deeg.
    Pak ongeveer 3 eetlepels deeg en trek de uiteinden langzaam naar beneden en onder het deeg om een ​​bal te maken. Leg dit in de ingevette ovenschaal. Je zou in staat moeten zijn om 3 breed en 4 naar beneden te krijgen, dus 12 in de 9x13 pan en 3 breed en 3 naar beneden in de 9x9 pan, dus 9 in de kleine pan.
    Smeer een beetje gesmolten boter op de bovenkant van de bolletjes en bestrooi ze met een klein laagje polenta.
    Bedek de ovenschaal met een theedoek en laat het nog een uur rijzen.
    Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de broodjes in 30 minuten goudbruin.
    Serveer ze direct bij een stoofpot zoals de Texas cowboy stew. Of eet ze bij een lekkere gevulde maaltijdsoep.

Video

Notities

Trefwoord Aardappel, Mais