De beste deals voor Mexico vind je hier
Smothered Wet Burritos. Gevulde tortilla’s gesmoord in Mexicaanse saus.

Smothered Wet Burritos
Deze smothered wet burrito’s met rundergehakt en bonen worden gesmoord in een Mexicaanse saus en gesmolten kaas. Top de burrito’s met je eigen favorieten zoals guacamole, zure room, sla, ui en tomaten.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingredients
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl witte peper
- 1 groene paprika
- 1 blik zwarte bonenspread
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 pakje enchilada kruidenmix
- 4 tortilla's
- Ijsbergsla
- Cherrytomaatjes
- Geraspte kaas
- Bieslook
- Zure room
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper 1 ui en 1 teentje knoflook. Bak het gehakt en de ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer tot het gelijkmatig bruin is en de ui doorschijnend is. Giet eventueel het vet af en breng het gehakt op smaak met de gesnipperde knoflook, komijn, zout en peper. Snij de groene paprika in blokjes en roer deze samen met de zwarte bonenspread door het gehakt. Zet de hittebron uit, maar houd het warm. Meng in een pan de tomatensaus met de enchilada kruidenmix en breng het aan de kook. Voeg eventueel een beetje water toe als de saus erg dik is. Leg een tortilla op een bord en schep een kwart van het gehaktmengsel erop.Top het gehakt met een beetje geraspte kaas en ijsbergsla. (Je kunt ook andere groenten toevoegen). Vouw eerst de korte kanten van de tortilla naar binnen en daarna de lange kanten, tot de tortilla gesloten is.Vet een ovenbestendig diep bord in met zonnebloemolie. Leg de burrito met de naad naar beneden erop. Giet een kwart van de tomatensaus erover en leg nog wat geraspte kaas op de burrito. Bak de burrito(s) in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Garneer de burrito's met zure room, ijsbergsla, cherry tomaatjes en bieslook.