Dag 1
Van Johannesburg
naar Nelspruit

via de Emgwenya Waterfall

HOTELTIP: Hippo Water Front Lodge

Dag 1 – Van Johannesburg naar Nelspruit

We hadden een nachtvlucht van Amsterdam naar Johannesburg waardoor we vroeg in de ochtend om 7.40 uur op plaats van bestemming waren. Ideaal is dat. ’s Nachts in het vliegtuig kun je een beetje slapen en ’s morgens kun je meteen uitgerust op weg.

Huurauto ophalen op Johannesburg Tambo International Airport

Om 9 uur hebben we de huurauto opgehaald bij Avis, wat in eerste instantie een probleem opleverde omdat we ondanks ons verzoek toch de grens met Zimbabwe niet over mochten gaan. We hebben kunnen afspreken dat we een taxibusje huren om ZImbabwe in te gaan en de kosten bij Avis kunnen declareren. We laten de huurauto dan een paar dagen staan bij het resort in Kasane in Botswana.

Vervolgens zijn we op pad gegaan richting Nelspruit. Dat was meteen kilometers maken. 320 km richting het oosten van Zuid Afrika. Het was in het begin een beetje wennen aan het linksrijden, maar dat ging al snel als vanzelf. Het was wel een mooie autorit. In eerste instantie, toen we net Johannesburg uit waren, reden we door een kaal en dor landschap. Maar dat werd op den duur steeds bergachtiger en mooier. Zeker toen de zon wat lager begon te staan kreeg je zo’n typische warme gloed over het landschap heen met mooie kleurschakeringen.

Emgwenya Waterfall

Om de tocht een beetje te veraangenamen een mooie tussenstops gepland bij Waterval boven. Hier vind je de indrukwekkende Emgwenya Waterfall. Deze waterval is te vinden op de top van de helling. De waterval is het best te zien vanaf het uitkijkplatform, bereikbaar via de tunnel van de Nederlands-Zuid-Afrikaanse Spoorwegmaatschappij (NZASM). Dit platform biedt een geweldig uitzicht op de prachtige helling, rijk aan planten en verschillende vogels.

Emgwenya Waterfall_in_winter

Hippo Water Front Lodge

Na het bezoek aan de waterval was het niet zo ver meer rijden naar Nelspruit. We hadden hier voor 1 nacht een overnachting geboekt bij Hippo Water Front Lodge. Het Hippo Water Front Lodge is gelegen aan de oevers van de Krokodilrivier, op zo’n 12 km van van Nelspruit.

We hebben er geslapen in een chalet van houten balken met een uitzicht op de tuin en de rivier. Het chalet had een terras met een braai en een eethoek. We hadden deze eerste dag al kunnen barbecueën, maar we hadden nog geen tijd gehad om boodschappen te doen. We hebben een wandeling gemaakt langs de rivieroever, en konden meteen nijlpaarden spotten.

Nijlpaarden bij Hippo Water Front Lodge

[ngg src=”galleries” ids=”50″ display=”basic_thumbnail”]

De route van vandaag

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Zuid Afrika vind je hier


Booking.com