Dag 2
Van Nelspruit naar
Blyde River Canyon

via de panaromaroute

HOTELTIP: Blyde Canyon Forever Resort

Dag 2 – Van Nelspruit naar Blyde River Canyon (via de Panoramaroute)

Vandaag vroeg uit de veren want we hadden veel op het programma staan. We wilden vanuit Nelspruit, langs de beroemde panoramaroute en een aantal hoogtepunten naar Blyde Canyon rijden. Allereerst lekker ontbeten op het terras van het restaurant bij Hippo Water Front Lodge met uitzicht op de Crocodile River waar vreemd genoeg dan weer meer nijlpaarden in liggen dan krokodillen.

Het wordt afgeraden te dicht bij de oever van de rivier te komen. Een nijlpaard is gevaarlijker dan dat veel mensen denken. Een nijlpaard wordt gezien als een van de gevaarlijkste dieren in Afrika. Nijlpaarden zijn weliswaar zwaar, maar kunnen erg hard rennen. Op hun snelst halen ze een snelheid van wel 45 km per uur. Het is voor mensen onverstandig om tussen een nijlpaard en het water te komen. Als een nijlpaard zicht onveilig voelt, zal hij ter bescherming terugrennen naar het water. Tijdens deze weg, rent hij over en door alles heen wat hij tegenkomt.

MacMac Falls

Onze eerste stop op de route was bij de MacMac Falls: genoemd naar Mac Mac, de plaats waar in 1873 goud werd gevonden. Via een pad kom je bij een uitkijkplatform. Hier kijk je boven op de 65 m hoge waterval. Het bestond eerst uit een rivier maar de gouddelvers hebben het met dynamiet opgeblazen zodat de rivier zich in 2-en splitste en zij beter bij het felbegeerde goud konden komen.

Verder stroomafwaarts kom je bij de Mac Mac Pools, waterpoelen in de rotsen. Het kristalheldere koele water is ideaal om lekker in te plonzen of op te frissen. Voor ons was dat echter geen optie, aangezien wij er in de Zuid Afrikaanse winter waren.

Mac-Mac-Falls Zuid Afrika

Pilgrim’s Rest

Er liggen verschillende leuke stadjes liggen langs de Panoramaroute. Graskop en Pilgrim’s Rest zijn oude mijnplaatsen. Vooral Pilgrim’s Rest is een toeristische bezienswaardigheid, met groen-wit-rode houten huisjes die zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat bewaard worden.

We besloten om een zijweg in te slaan en Pilgrim’s Rest te gaan bekijken. Hier konden we onze lunch gebruiken en genieten van heerlijke pannenkoeken op het terras van Harrie’s Pancakes.

God’s Window

God’s Window en The Pinnacle Rock zijn bekende uitzichtpunten langs de R534. Duizelingwekkende kliffen bieden een zicht op het 700 meter lager gelegen laagland. Bij helder weer heb je hier een prachtig vergezicht over de omgeving, het zicht reikt soms zelfs tot Kruger Park en de Lebombo bergen op de grens met Mozambique. Aan dezelfde weg ligt ook The Pinnacle Rock, een 30 meter hoge alleenstaande rots die misschien wel net zo mooi is als God’s Window.

God's Window Panoramaroute Zuid Afrika

Bourke’s Luck Potholes

Onze laatste stop van vandaag  was bij Bourke’s Luck Potholes. De Potholes werden vernoemd naar goudzoeker Bernard Thomas Bourke, die samen met zijn broer het bedrijf Bourke & Co runde; zij kochten begin 20ste eeuw veel land in de omgeving in hun zoektocht naar goud. Interessanter voor ons is de natuur. De rivier buldert hier naar beneden en heeft aparte gaten geslagen in de omliggende rotsen. Via enkele aangelegde trails en bruggetjes kan je langs de Potholes wandelen.

TIP: Bij de ingang van Bouke’s Luck Potholes staan Afrikaanse dansers vaak een optreden te doen. Leuk om even te kijken en geef die mensen wat. Ze staan er ook niet voor niets.

Bourkes Luck Potholes Panoramaroute ZUid Afrika

Blyde Canyon a Forever Resort

Tegen de tijd dat de zon richting de horizon ging en het licht alles oranje en oker kleur kwamen we in Blyde Canyon Forever Resort aan. We kregen hier een hele leuke ruime bungalow met uitzicht op de canyon. ’s Avonds hebben we in het Kadisi restaurant van een heerlijk en overdadig buffet kunnen genieten. Met veel lekkere vleesgerechten en een uitgebreid dessertbuffet.

Later op de avond een lekker warm bad genomen in de bungalow van Blyde Canyon Forever Resort en weer op tijd naar bed.

[ngg src=”galleries” ids=”52″ display=”basic_thumbnail”]

De route van vandaag

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Zuid Afrika vind je hier


Booking.com