Dag 3
Blyde River Canyon

Leopard Trail hiking & the Three Rondavels

HOTELTIP: Blyde Canyon Forever Resort

Dag 3 – Blyde River Canyon

Tijdens andere reizen die we hebben gemaakt worden we altijd vroeg wakker i.v.m. het tijdsverschil. Vanmorgen werden we uit onszelf vroeg wakker, gewoon omdat we vroeg naar bed waren gegaan denk ik.
 

Three Rondavels

De bungalow in Blyde Canyon Forever Resort waar we slapen is gelegen aan de rand van de canyon. We zijn vroeg in de ochtend naar het uitkijkpunt bij de Three Ronddavels gelopen. De Three Rondavels zijn de meest noordelijk gelegen bezienswaardigheid van de Panorama Route. Het zijn drie rotsen opkomend uit de verste wand van de Blyde River Canyon. Het woord Rondawel is in het Zuid-Afrikaans een verwijzing naar de ronde traditionele hutten met een rieten dak. Deze ‘rots-hutten’ torenen 700 meter hoog uit boven het omliggende landschap.De bijzondere vorm van deze rotsen werd veroorzaakt doordat wind en water het zachte deel van de rots hebben afgesleten en het binnenste harde deel overgebleven is. De rivier die door deze kloof stroomt, Blyde River, dankt haar naam aan het Nederlandse woord ‘blij’. Naar alle waarschijnlijkheid hadden de Voortrekkers (van oorsprong Nederlandse kolonisten), een goede tijd langs deze rivier.

Zonsopkomst bij Blyde River Canyon

We hebben hier een mooie zonsopgang gezien en mooie foto’s kunnen maken bij de eerste zonnestralen. We zagen een paar neushoornvogels in de boom zitten en toen we een kop koffie dronken op het terras van de bungalow zagen we pas hoeveel bavianen er rondlopen. Flinke apen, zo groot als een herdershond komen best wel dichtbij. Ook wel een beetje eng. Men wordt dan ook geadviseerd om het huisje ten alle tijden dicht te houden.

We  hebben een heerlijk uitgebreid ontbijt kunnen gebruiken van het buffet in het Kadisi restaurant, waar je tevens een prachtig uitzicht hebt op de Three Rondavels.

Leopard Trail

Na een lunch van broodjes met ‘boerewors’ zijn we op pad gegaan om de Leopard trail te gaan lopen. Een hele mooie wandelroute met uitzicht op de Three Rondavels. Het ging af en toe wel heel stijl naar beneden en het was op z’n zachts gezegd niet echt rolstoelvriendelijk. We zijn tot aan beneden de Blyde river gewandeld waar we terecht kwamen in een meer jungle-achtige omgeving. Hugo heeft hier aan grote lianen kunnen slingeren.

Three Rondavels

De Leopard Trail begint bij parkeerplaats A van Blyde Canyon Forever Resort en start direct met een flinke daling in de canyon. Je moet redelijk fit zijn, want de hoogteverschillen zijn aanwezig. Je volgt de bordjes met de gele voetprinten van een luipaard. De uitzichten op deze trail zijn echt fantastisch, je hebt onder andere uitzicht op de Three Rondavels en Mariepskop. Je loopt een groot gedeelte door Afrikaanse steppe waar schaduw schaars is. Er leven luipaarden in dit gebied, hoewel het zeer zeldzaam is om een luipaard tegen te komen tijdens het hiken. Wij zijn ze in elk geval niet tegengekomen

[ngg src=”galleries” ids=”53″ display=”basic_thumbnail”]

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Zuid Afrika vind je hier


Booking.com