Selecteer een pagina

Dag 4
Van Blyde Canyon naar
het Kruger Park

via The Old Shoe, The Echo Caves & Phalaborwa

HOTELTIP: Silonque Bush Estate and Spa

Dag 4 – Van Blyde Canyon naar Kruger Park

Na wederom een voortreffelijk ontbijtbuffet in Blyde Canyon Forever Resort zijn we richting het Kruger Park gereden. Na 20 minuten rijden zijn we even gestopt bij The Old Shoe. In deze levensgrote schoen vind je een lunchmuseum en een klein museum met houtsnijwerk.
 
The Old Shoe Zuid Afrika

 

Echo Caves

Niet ver daarvandaan vind je de Echo Caves. Via een niet al te lange gravelweg kun je deze grotten in het droge seizoen zonder 4×4 bereiken. De Echo Caves worden beschouwd als een van de oudste ter wereld.  Er zijn een aantal rotsformaties in de grot; twee hiervan zijn holle stalactieten die bij het hameren echo’s veroorzaken die overal en zelfs buiten de grotten hoorbaar zijn, vandaar de naam van de grotten.
 
In de negentiende eeuw woonden de Pedi in de Echo Caves. Ze gebruikten de holle stalactieten als een waarschuwingssysteem om hun volk te waarschuwen voor aanvallen door naburige Swazi-stammen.
 
De grotten zijn alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids. Het netwerk van gangen is uitgebreid en je zou zonder gids hopeloos kunnen verdwalen. Af en toe moet je flink klimmen, klauteren en kruipen om in een ander gedeelte te komen. Dit maakt het een stuk avontuurlijker, maar je moet wel goed ter been zijn.
 
Echo Caves Zuid Afrika

 

Richting Phalaborwa

Na de leuke tussenstops zijn we verder richting het Kruger Park gereden, de Phalaborwa ingang. Tijdens de laatste 50 km reden  we dwars door nationale parken heen. Langs de kant van de weg kwamen we al van alles tegen; een giraf, zebra’s, struisvogels en veel wrattenzwijnen waarvan er eentje snel de weg overstak en ik er bijna overheen reed. Je moet best wel opletten want het is toch toegestaan om 120 km per uur te rijden.
 
Verkeersbord olifanten

 

Silonque Bush Estate bij het Kruger Park

De laatste 10 km naar Silonque Bush Estate and Spa, aan de rand van het Kruger Park, reden we over een stoffige onverharde weg met kuilen en dalen. Dan duurt 10 kilometer nog best lang.
We werden hartelijk ontvangen en naar een bijzonder grote en luxe bungalow gebracht. Een bungalow met een mooie badkamer, slaapkamer met hemelbed en een groot terras direct aan de rand van het Kruger Park waar wilde dieren kunnen voorkomen.
 
Bungalow Silonque Bush Estate
 
TIP: Als je laat arriveert (zoals ons) is de keuken van het restaurant in Silonque Bush Estate and Spa gesloten. Neem van tevoren boodschappen mee voor de braai die bij je huisje staat, want er is geen supermarkt in de wijde omtrek te vinden.
Wij hadden er geen rekening mee gehouden en hebben het moeten doen met wat we nog bij ons hadden: vleespasteitjes, chips, cake en bier. ????
 
Als je ’s avonds laat nog buiten je huisje loopt is het een beetje uitkijken voor de wilde dieren. Toen ik nietsvermoedend van het huisje waar de jongens slapen naar de onze liep, struikelde ik bijna over een groot stekelvarken. Dat beest was zo groot als een flinke hond. Verder deed ie geen vlieg kwaad trouwens, hij liep alleen maar een beetje rond het huisje te scharrelen. Later in bed hoorden we het typische geluid en ‘lachen’ van hyena’s die rond het huis slopen.
 
[ngg src=”galleries” ids=”54″ display=”basic_thumbnail”]

De route van vandaag

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Zuid Afrika vind je hier


Booking.com