Dag 5
Safari in het Kruger Park

en ’s middags ontspannen in Silonque Bush Estate

HOTELTIP: Silonque Bush Estate and Spa

Dag 5 – Safari in het Kruger Park

De safari die we vandaag zouden gaan doen had ik al vanuit Nederland geregeld. Blyde Canyon Forever Resort biedt veel excursies en safari aan die heel betaalbaar zijn.
 
Safari jeep Kruger Park
 
 

Safari in het Kruger Park

 
Tegen zonsopkomst werden we voor onze bungalow opgehaald door een ranger. Deze reed ons, terwijl we de oranje-rode zon zagen opkomen, het Kruger Park in. Het eerste uur kregen we nog niet zoveel te zien, afgezien van wat impala’s en koedoe’s. Het was ook nog erg koud en de dieren hadden waarschijnlijk nog geen zin om hun schuilplaats uit te komen. We zaten zelf ook dik ingepakt achterin de safari-jeep.
 
We hebben even een kop koffie gedronken bij Letaba Rest Camp, waar je op het terras van het restaurant een prachtig uitzicht hebt over de Letaba rivier en de Afrikaanse savanne. Hier zagen we intussen wel diverse diersoorten in de verte lopen.
 
Toen we weer op weg gingen waren de dieren inmiddels ontwaakt en we kwamen de een na de andere wilde dierensoort tegen. Erg leuk en bijzonder om te zien. Grote olifanten die af en toe de weg overstaken, nijlpaarden en krokodillen in de rivier, zebra’s, giraffen, hyena’s met kleine welpjes en we konden zelfs op een tak van een boom een luipaard spotten. Daar hadden we veel geluk mee, want deze dieren worden niet veel waargenomen.
 
Olifanten op de weg
 
Net na het middaguur reden we het Krugerpark weer uit. We hebben wat boodschappen gedaan bij een supermarkt in Phalaborwa en de steaks die we hadden gekocht konden we voor de lunch klaarmaken op de braai bij de bungalow in Blyde Canyon Forever Resort. De ‘Zazu-vogels‘ kwamen steeds meer in de buurt en zaten te azen op etensrestjes.
 

Ontspannen in Silonque Bush Estate

 
De rest van de dag hadden we de tijd om lekker te ontspannen. Het was inmiddels wat warmer geworden en we hebben een duik genomen in het zwembad, hoewel het water nog erg koud was.
 
Terwijl de zon onderging dronken Willeke en ik een lekkere borrel op het terras, we kregen ’s avonds een lekkere Afrikaanse maaltijd geserveerd in het sfeervolle restaurant en we hebben nog wat gedronken met vrienden uit Nederland die deze zomer ook in Zuid Afrika op reis waren.
 
Zwembad Silonque Bush Estate
[ngg src=”galleries” ids=”55″ display=”basic_thumbnail”]

De route van vandaag

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Zuid Afrika vind je hier


Booking.com