Selecteer een pagina

Dag 6
Van het Kruger Park
naar het Makgabeng plateau

via de Magoebaskloof

HOTELTIP: Makgabeng Farm Lodge

Dag 6 – Van Kruger Park naar Makgabeng

Vandaag hadden we weer een mooie autorit op het programma. Eerst hebben we op ons gemak ontbeten in het resort bij het Kruger Park en daarna zijn we op weg gegaan.
 
Vanaf het Kruger Park zijn we door de Magoebaskloof naar het Makgabeng plateau gereden. Een bijzondere autorit met veel afwisseling in landschap. Via het Tzaneem Dam Nature Reserve leidt de route over een spectaculaire weg door dichtbegroeide, groene bossen, pijnboomplantages en hoge bergen. Via een zijweg en stijl onverhard pad naar boven kom je uit bij de Debengeni Falls, waarvan de kristalheldere poel wordt beschouwd als thuishaven van vereerde geesten.  We hebben hier een stop gemaakt om te picknicken en terwijl we onze broodjes met worst en spek zaten te eten konden we genieten van het mooie uitzicht op de waterval.
 
Debengeni Falls Magoebaskloof
 
De laatste kilometers naar Makgabeng Farm Lodge reden we weer over zo’n onverharde gravelweg. Alle resorts liggen tot nu toe best wel afgelegen. Maar het is elke keer de rit meer dan waard. In de namiddag kwamen we aan bij Makgabeng Farm Lodge, een kleinschalig bungalowpark met typische Afrikaanse safari-inrichting.
 
Midden in de Limpopo Savannah bush ligt de Makgabeng Farm Lodge met uitzicht op het prachtige en oude Makgabeng Plateau. Het is vernoemd naar het Makgabeng Plateau, beroemd om de oude rotsschilderingen en de aanwezigheid van spirituele verbinding, die terug gaat tot de voetsporen van de 1e Afrikaanse voorouders die ooit dit Afrikaanse landschap hebben bewoond. Het plateau is het enige gebied in Afrika, waar alle Noord-Sotho, de San en de Khwekhwe rotsschilderingen zijn te vinden. 
 
Net zoals bij de vorige verblijven werden we hartelijk ontvangen en terwijl het avondeten werd klaargemaakt konden wij met een drankje bij een kampvuur zitten en van de zon genieten die langzaam achter het Makgabeng Plateau verdween.
Tijdens het avondeten kwam de vriendelijke eigenaar ons informeren over de excursie van morgen. We gaan met een gids een bush-walk doen in het Makgabeng plateau waar we eeuwenoude rock-art kunnen zien op de rotsen van de bergen.
 
Makgabeng Farm Lodge
 
[ngg src=”galleries” ids=”56″ display=”basic_thumbnail”]

De route van vandaag

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Zuid Afrika vind je hier


Booking.com