Selecteer een pagina

Dag 16
Van Kasane naar Victoria Falls

HOTELTIP: Victoria Falls Backpackers Lodge

Dag 16 – Van Kasane naar Victoria Falls

Vanmorgen zijn we na een zelf klaargemaakt ontbijt in Nxabii Cottages met een taxibusje naar de grens met Zimbabwe gereden. De grens ligt vlakbij Kasane, dus daar waren we zo. De grens over gaan kostte wat meer tijd. Er waren 2 loketjes geopend met langzaam werkende douane-beambten die visa’s moesten verstrekken voor een lange rij toeristen. Uiteindelijk konden we na een uur en 3 kwartier de grens oversteken. 

Vervolgens reden we in een klein uurtje, door Zambezi National park, naar Victoria Falls. Natuurlijk zagen we weer veel olifanten langs de weg en hoewel we die nu al veel gezien hebben, blijft het toch heel leuk.

In Victoria Falls Backpackers Lodge konden hebben we de rest van de dag gebruikt om lekker te ontspannen en af te koelen in het zwembad. De accommodatie is hier het meest kleine wat we tot nu hebben gehad maar het ziet er erg leuk uit. We slapen in een soort tentjes met twee bedden erin en een rieten dak erboven.

‘s Avonds werd er in de Backpackers Lodge een barbecue aangestoken en vlees met salade voor ons klaargemaakt. We konden eten aan een soort grappige lessenaars rond een kampvuur. 

Na het eten kwam er een traditionele dansgroep langs om een kleine show op te voeren. Ik weet dat dit puur voor toeristen is bedoeld, maar uiteindelijk zijn wij dat ook en we vonden het heel leuk om te zien. Hugo heeft ook nog flink z’n best gedaan om mee te doen met de Afrikaanse dans.

[ngg src=”galleries” ids=”66″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

De route van vandaag

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Botswana vind je hierBooking.com