Dag 15
Safari in Chobe National Park

HOTELTIP: Nxabii Cottages

Dag 15 – Safari in Chobe National Park

Voor zonsopgang werden we opgehaald door een ranger voor een game drive in Chobe National Park. De natuur in dit nationale park vonden wij een stuk mooier in vergelijking met het Kruger Park. We reden over glooiende heuvels terwijl de zon opkwam achter de Chobe rivier en impala’s van de eerste zonnestralen stonden te genieten. Maar we waren op zoek naar leeuwen en het jachtlupaard. Impala’s hadden we eigenlijk wel genoeg gezien. Helaas zijn we alleen de pootafdrukken tegengekomen, maar we zijn wel nijlpaarden, giraffen en groepen olifanten tegengekomen. De game drive was sowieso een mooie tocht door de Afrikaanse savanne.
 
Elephants in Chobe National Park Sunrise
 
Tegen de middag zijn we met een boot naar The Raft gevaren. Dit is een floating restaurant op de Chobe rivier. We werden door een aantal zingende dames welkom geheten en er stond een buffet klaar van gegrild vlees, salades en pompoen. Het was een bijzondere lunch terwijl we uitkeken over de Chobe rivier waar af en toe krokodillen en nijlpaarden te zien waren.
 
 
Bij terugkomst aan wal konden we bijna gelijk opstappen op de boot voor de Sunset riviercruise. Van 3 uur ‘s middags tot zonsondergang hebben we een prachtige riviersafari mogen meemaken waarbij er veel wilde dieren te zien waren. Olifanten die kwamen drinken langs de oever, nijlpaarden, krokodillen. Giraffen zag je in verte lopen en buffels stonden te grazen. De zonsondergang was prachtig met die oranje weerspiegeling op het water.
 
 
’s Avonds in Nxabii cottages hebben we zelf een eenvoudige maar lekkere pasta en salade klaargemaakt in de gemeenschappelijke keuken. We hoefden niet zo heel veel te eten meer na die flinke lunch van vanmiddag, dus dat was prima.
 
[ngg src=”galleries” ids=”65″ display=”basic_thumbnail”]
De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Botswana vind je hierBooking.com