Dag 14
Van Gweta naar Kasane

HOTELTIP: Nxabii Cottages

Dag 14 – Van Gweta naar Kasane

Vanmorgen zijn we vertrokken richting het noorden van Botswana. De eerste 100 km van Gweta naar Nata reden we weer over het slechte wegdek met veel potholes (gaten in de weg) en stukken waar het asfalt gewoon ophield. Bij de Shell benzinepomp in Nata kwamen we vrienden uit Maasland tegen.
 
Het kleine stadje Nata ligt op de kruising van wegen in noordelijke en westelijke richting. Het is een verbindingsplaats waar men kan tanken, eten en eventueel overnachten. Nata ligt 190 km van Francistown en 300 km van zowel Kasane als Maun. In de omgeving treft men vooral veeboerderijen. Nata is een plaats waar veel reizigers in Botswana stoppen – al is het maar om hun tank bij te vullen en drinkwater in te slaan.
 
Inkopen doen in Nata Botswana
 
Met de vrienden die we tegenkwamen in Nata hebben we de rest van de weg naar Kasane vervolgd. De autoweg was een stuk beter. Op een pas geasfalteerde autosnelweg reden we soepel naar Kasane toe. De autoweg ging dwars door Chobe National Park heen. Onderweg was er van alles te zien. Struisvogels die op een drafje langs de weg liepen, bavianen, mooi gekleurde vogels en grote groepen olifanten waar je ook voor op moest passen als ze de weg over zouden steken.
 Elephants on the road to Kasane
 
In Kasane hadden we een accommodatie geboekt in een kleinschalig resort met gezellige houten bungalows die verrassend ruim zijn. Aan het eind van de middag hebben we samen met onze vrienden de ‘braai’ aangestoken en een paar heerlijke stukken vlees klaargemaakt. Een gezellig avondje met goed eten, bier en wijn.

https://travelandfoodblog.nl/wp-admin/post.php?post=3981&action=edit#

 
Koffie drinken in Nxabii cottages
 
 

[ngg src=”galleries” ids=”64″ display=”basic_thumbnail”]

 

De route van vandaag

 

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Botswana vind je hierBooking.com