Selecteer een pagina

Dag 13
Wakker worden op de Ntwetwe Pan
& terug naar Gweta

HOTELTIP: Gweta Lodge

Dag 13 – Wakker worden op de Ntwetwe Pan & terug naar Gweta

Tijdens zonsopkomst werden we wakker op onze bedjes op de zoutpan. Een prachtig snel veranderend licht, van rood naar oranje en uiteindelijk blauw, was er aan de horizon te zien.
 
 
Wakker worden op de Ntwetwe pan
 
Er stond koffie klaar en we konden van een ontbijt gebruik maken bestaande uit scones, cereals en roereieren met toast. Gezellig zaten we even later op de verlaten vlakte te ontbijten, met nog 2 Engelsen, die ook mee waren gegaan op de expeditie.
 
Ontbijt staat klaar tijdens de expeditie op de Ntwetwe pan
 
Met de landrover zijn we terug gereden en om een uur of 11 waren we weer bij Gweta Lodge. Onderweg wederom struisvogels gezien, maar helaas geen olifanten, waar wel de pootafdruklen en verse poep van te zien was. Het is ongelooflijk om te zien dat in die woestenij ook nog mensen leven. Van God en alles verlaten leven ze in kleine dorpjes die zo uit het museum voor land en volkerenkunde lijken te komen.
 
Terug bij Gweta Lodge hadden we weer de hele dag voor ons om te relaxen, te zwemmen en in het zonnetje te liggen. Erg ontspannend, maar Nick en Hugo vonden het een beetje saaie dag.
 
We zijn gaan lunchen bij Planet Baobab, een ander klein resort hier in de buurt, gelegen tussen een aantal gigantische Baobab bomen. Onder die baobabs waren dan weer hangmatten bevestigd waar je even lekker kan gaan liggen.
 
Het was wederom een lui dagje. Wel goed om de batterijen op te laden voor de lange rit die we morgen voor de boeg hebben.
 

[ngg src=”galleries” ids=”63″ display=”basic_thumbnail”]

 

 

De laagste prijzen voor de mooiste accommodaties in Botswana vind je hier

Booking.com