Selecteer een pagina

Afvallen door op een ander tijdstip te ontbijten en te dineren

 

Afvallen zonder moeite. Alles eten wat je wilt.

Als het gaat om een kilootje minder op de weegschaal, grijpen we vaak naar een dieet. Maar uit een recente studie blijkt dat je alleen maar je ontbijt hoeft uit te stellen en vroeger je diner naar binnen te werken. 

Voor een studie werden twee groepen mensen bestudeerd. Daarbij moest de ene groep 90 minuten later ontbijten en 90 minuten vroeger dineren dan normaal. De andere groep mocht hun gewone eetpatroonaanhouden. Leuk weetje: allebei de groepen mochten eten wat ze wilden.

Wat bleek? De eerste groep verloor twee keer zoveel lichaamsvet als degenen die hun gewone eetpatroon aanhielden, had minder honger en snackte minder tussendoor. “Dit onderzoek bewijst dat ons typische eetpatroon: weinig en snel ontbijten en laat en rijkelijk dineren in combinatie met ons drukke leven en urenlang over en weer pendelen, leidt tot gewichtstoename”, aldus diëtiste Samantha Cassetty.

Advies 

Cassetty raadt aan om af en toe een beetje te vasten en te experimenteren met de tijdstippen waarop je je maaltijden nuttigt, zeker ‘s avonds. “Je moet je lichaam de kans geven om je eten te verteren voor het slapengaan. Daarom verorber je je laatste maaltijd of snack het liefst een aantal uren voordat je in bed kruipt. Niet alleen om je gewicht onder controle te houden, maar ook om de kans op slaapmoeilijkheden te verminderen.”

Volgens haar geldt de leuze ‘Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’ dus ook nog altijd. “Ik zie vaak in mijn praktijk dat ultralichte ontbijtjes en lunches leiden tot honger en een onweerstaanbare trek in ongezonde kost later op de dag, met alle gevolgen van dien. Als je je dag daarentegen begint met een maaltijd vol eiwitten, gezonde vetten en vezels, gaat je bloedsuikerspiegel overdag minder schommelen, waardoor je niet plots om 15 uur hunkert naar een heel pak koek.”

Bron: AD Koken & Eten

KokenKoken

Stel zelf je gehaktkruiden samen

Stel zelf je gehaktkruiden samen   Dit kruidenmengsel is niet alleen lekker voor het maken van oud Hollandse gehaktballen, maar ook voor het maken van bijvoorbeeld hamburgers voor op de barbecue. Wist je dat je gehaktkruiden heel gemakkelijk zelf samen kunt...

Tips om geld te besparen op je boodschappen

Tips om geld te besparen op je boodschappen   Schrik jij ook wel eens van het bedrag dat je moet betalen bij de kassa aan je boodschappen? Je bent niet de enige! Profiteer van deze tips die je echt veel geld kunnen besparen.  Maak een weekmenu Een weekmenu...

Deze maaltijdsoep uit Vietnam wordt steeds populairder

Pho is een gerecht dat door de aanwezigheid van verschillende culturen is ontstaan. Rundvlees werd populair door de kolonisatie van de Fransen. De Chinezen namen de platte noedels mee en samen met lokale smaakmakers ontstond zo aan het begin van de 20e eeuw het beroemde noedelgerecht.

Is brood echt een dikmaker?

Is brood echt een dikmaker?   Vaak wordt brood als boosdoener aangewezen binnen een voedingspatroon. Het bevat veel koolhydraten en het zou mogelijk een dikmaker zijn. Sommigen stellen dat je zonder brood beter af zou zijn. Maar is dit imago van brood als...

Japanse pannenkoek verovert Nederland

De dikke Japanse Soufflé pannenkoek verovert ons land. Rotterdam heeft nu een heus Soufflé Café. Het mierzoete interieur van het restaurant is voor influencers de kers op de taart. Is het voor de ‘looks’ of voor de lekker?